Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Ebbingekwartier is in diverse fases en verschillende jaren gebouwd en bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van bouwstijlen en woningtypen.

De realisatie van de laatste grondgebonden woningen en appartementen aan de zijde van DOT het UMCG maakt deel uit van dit grootschalige en meerjarige gebiedsontwikkeling in het Ebbingekwartier die VanWonen in samenwerking met partners, waaronder de gemeente Groningen, DAAD architecten, ontwikkelende bouwer Trebbe, Bouwinvest, abtWassenaar, Nieman Raadgevende Ingenieurs en ITBB heeft ontwikkeld.

Ebbingekwartier in vogelvlucht door Van Wonen

Koopappartementen De Kroon

Appartementencomplex De Kroon wordt gebouwd op de hoek van de Bloemsingel en de Kolendrift. Het gebouw telt negen verdiepingen met 31 luxe appartementen in een breed aanbod van drie-, vier- en vijfkamerappartementen. Alle appartementen, in diverse groottes variërend van ca. 80 m2 tot 310 m2, krijgen een (inpandig)balkon/loggia en enkele ook een dakterras. In het complex bevindt zich één van de in-/uitgangen (ingang Bloemsingel) en een voetgangersentree van de onderliggende Boterdiepgarage, die ruimte biedt aan 1.200 parkeerplaatsen. Bewoners beschikken over een eigen privélift vanuit de garage. De Kroon is speciaal ontworpen voor mensen die graag in de stad willen (blijven) wonen, maar ook ruimte en comfort willen ervaren.

Vrije sector huurappartementen

In een eerder opgeleverd deel van het Ebbingekwartier verhuurt Bouwinvest op dit moment 32 twee- en driekamerappartementen in het vrije sector huursegment. Bouwinvest voegt daar in fase 7 nog 27 appartementen in twee gebouwen rondom een binnenplaats aan toe, met woonoppervlakken variërend van ca 65 m2 tot 95 m2.

Vrije sector huurappartementen Ebbingekwartier door Van Wonen

Het ontwerp: met een knipoog naar de historie

Het ontwerp van de appartementencomplexen en de 37 grondgebonden woningen van fase 7, verwijzen naar het industriële verleden van de gebouwen die op het CiBoGa terrein stonden. DAAD architecten vertaalde de kenmerkende elementen uit die bouwstijl in de ontwerpen. De architectuur is kosmopolitisch stoer en strak. Met typische Groninger bakstenen, robuuste constructies in vorm en gevels en fraaie metselwerkprofielen. De aardbevingsbestendige appartementencomplexen vormen het sluitstuk van een omvangrijke binnenstedelijke gebiedsontwikkeling dat gebouwd is bovenop één van de grotere ondergrondse parkeergarages van Nederland

Appartementencomplex Ebbingekwartier door Van Wonen

Werkzaamheden Nieman

Nieman verzorgt in opdracht van Van Wonen sinds 2015 de advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, energieconcept/MPG/GPR en bouwregelgeving. Ook ondersteunen we Trebbe bij vragen tijdens de uitvoering en voeren controlemetingen geluid uit.

Omdat aardbevingsbestendig wordt gebouwd, is voor de grondgebonden woningen gekozen voor een houtskeletbouw casco. De appartementen worden aangesloten op Warmtestad, het stadswarmtenet van de gemeente Groningen, aangevuld met een WKO-installatie, vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. De grondgebonden woningen zijn eveneens voorzien van een warmtepomp. Uiteraard liggen de daken vol met PV-panelen.

Team

Opdrachtgever koopwoningen : Van Wonen
Opdrachtgever huurwoningen : Bouwinvest
Ontwikkelende bouwer : Trebbe Bouw
Architect : DAAD architecten
Constructeur: abtWassenaar
Adviseur Bouwfysica: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Klimaattechniek: ITBB

Meer informatie

Impressies door Van Wonen