Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

 

Het zal niemand zijn ontgaan, Thialf ‘het onbetwiste schaatshart van de wereld’ wordt vernieuwd. Met de vernieuwbouw moet het topsportcentrum Thialf weer de snelste laaglandbaan van de wereld worden en ook de duurzaamste. De bouw is gestart in 2014 en het complex wordt dit jaar opgeleverd.

een-luchtdicht-duurzaam-vernieuwd-thialf

In opdracht van MSP Dak en Wand heeft Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies hiervoor diverse werkzaamheden uitgevoerd:

  • Er is advies gegeven op het gebied van luchtdichtheid. Van detailcontroles tot het meedenken betreffende de luchtdichting van de gesegmenteerde sandwichpanelen.
  • Er is een beoordeling gedaan van het risico op geluidshinder ten gevolge van de aluminium composiet platen die op de buitenhuid van de verticaal gemonteerde sandwichpanelen zijn verlijmd.
  • Vernieuwd Thialf Voor de verlijming van deze aluminium composiet platen op de sandwichpanelen is een protocol opgesteld, met als doel het leveren van een constante hoge kwaliteit voor een duurzaam verlijmde gevelbeplating.
  • De invloed van de nabijgelegen spoorlijn op de duurzaamheid van de metalen gevels is beoordeeld.
  • Tot slot zijn tijdens de uitvoering kwaliteitscontroles op de bouwplaats uitgevoerd. Hierbij is met name gelet op de luchtdichtingen, verlijming en uitvoeringskwaliteit.

Door het meedenken en adviseren gedurende het gehele bouwproces wordt er door N-KGDA een mooie en duurzame bijdrage geleverd aan het vernieuwde Thialf!

Meer informatie en contact

Voor meer informatie dit project neemt u contact op met Wilfred Slagter