Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Waalfront in Nijmegen-West bestaat straks uit verschillende deelgebieden: Handelskade, Dijkkwartier (Havenkade), Waalkwartier, Park Fort Krayenhoff en Koningsdaal. Elk deelgebied krijgt zijn eigen uitstraling. Van stedelijk en robuust tot karakteristiek en groen. Altijd is de Waal de gemene deler. Overal is de verbinding met de rivier gezocht, zodat iedereen optimaal profiteert van wonen, werken en leven op zo’n unieke locatie.

Een nieuw stuk skyline van Nijmegen

Havenkade, een thuishaven voor iedereen

De kade aan de Nijmeegse Waal is binnenkort 324 stijlvolle appartementen rijker, van sociale huur tot koop. Aan het water verrijst appartementencomplex Havenkade; een gevarieerd woongebied met een markante woontoren van 23 bouwlagen. In de toekomst een herkenningspunt voor mensen die via de bruggen Nijmegen binnenkomen.

Consortium KlokGroep en Trebbe realiseren Havenkade gezamenlijk in opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD, woningcorporatie Talis en woningcorporatie Portaal. De woningdifferentiatie bestaat uit 164 sociale huurappartementen van Talis en Portaal, 38 middeldure huurappartementen en 122 koopappartementen behoren toe aan BPD. De 324 appartementen zijn verdeeld over 8 bouwblokken. Zes blokken zijn 5 tot 7 bouwlagen hoog, een blok telt 13 bouwlagen en het hoogste blok is maar liefst 70 meter hoog en telt 23 bouwlagen. Tussen de gebouwen wordt een parkeerlaag op maaiveld gerealiseerd. Op het eerste verdiepingsniveau wordt een daktuin gerealiseerd.

Nieman en het Dijkkwartier; de Havenkade

Nieman is gedurende de ontwerpfase als integraal bouwfysisch adviseur betrokken bij het project. Wij adviseren de bouwfysica (daglicht, ventilatie, thermische isolatie, detaillering), bouwregelgeving, brand- en vluchtveiligheid van de appartementen en van de parkeergarage.

Daarnaast zorgen we voor comfortabele appartementen. Wij kijken hiervoor naar de geluidwering, het comfort (temperatuuroverschrijding), het installatiegeluid van de collectieve installaties en de energieprestatie. Ook kijken we naar de milieuprestatie, ontwerpen we de geveldetaillering op het gebied van wind-/waterdichtheid en adviseren wij bij het verkrijgen van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Dit alles zodat de toekomstige bewoners veilig, duurzaam en comfortabel van hun appartement en omgeving kunnen genieten.

Partners

  • Opdrachtgever : BPD, Portaal en Talis
  • Architect : Jury! Architecture / Van Ommeren Architecten
  • Bouwkundig tekenwerk: Inbo
  • Realisatie: Consortium Klok Trebbe Havenkade VOF
  • Constructeur: Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau
  • Bouwfysica: Nieman Raadgevende Ingenieurs

Lees meer

Heeft u vragen over onze advisering voor het Dijkkwartier?

Neemt u dan met Daphne Hellendoorn contact op.

Dijkkwartier; de Havenkade Nijmegen