Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De Van der Pekbuurt in Amsterdam ondergaat een grootscheepse renovatie. De woningen in dit monumentale tuindorp gaan van energielabel G naar A.

Nieman de bouwer ondersteund bij het opstellen van de Energie Index voor deze monumentale woningen. Daarnaast hebben we ze geadviseerd ten aanzien van brandveiligheid en akoestiek. Ook hebben we de ventilatiebalansen voor het project opgesteld.

Deze buurt behoort tot een beschermd dorps- en stadsgezicht. De woningen met de kenmerkende gele spekstenen banden in de gevels kunnen weer 50 jaar mee.

Van der Pekbuurt Amsterdam

Van der Pekbuurt Amsterdam

Kwaliteitscontroles

Om te controleren dat wat aan de voorkant met elkaar afgesproken is ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd voeren wij ook de controlemetingen uit. Hierbij meten we onder andere geluid intern en extern, luchtdoorlatendheid en installatiegeluid. Ook controleren we de kwaliteit van de thermische schil aan de hand van thermografische onderzoeken.

Metingen

Hierbij hebben we de opdracht zodanig opgesteld dat onze klant kan kiezen welke metingen hij op welk moment wil uitvoeren. Aan de hand van een keuzematrix deelt hij zelf zijn meetdag in en weet hij direct wat de kosten van deze meetdag zijn. Op deze manier kan hij in het begin alle metingen uit laten voeren. Als blijkt dat aan de eisen wordt voldaan voor bijvoorbeeld luchtdoorlatendheid kan hij deze metingen in de rest van het project laten vervallen zonder dat de offerte moet worden aangepast of nieuwe prijsafspraken moeten worden gemaakt. Op deze manier kunnen we snel reageren op de veranderende behoefte van de klant zonder dat het gehele proces stagneert.

Blowerdoortest

Blowerdoortest

Ventilatiemetingen

Ventilatiemetingen

Geluidsmetingen

Geluidsmetingen

Vragen?

Heeft u ook hulp nodig bij het opstellen van uw Energie Index of wilt u de kwaliteit van de thermische schil laten controleren? Neemt u dan contact op met Gijs Gast.

Feestje 1

Op dinsdag 20 juni vierde Dura Vermeer, samen met de bewoners en ketenpartner Ymere, de oplevering van de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. De laatste van 190 gerenoveerde sociale huurwoningen is klaar. Gezamenlijk proostten wij op dit mooie resultaat.

Feestje 2

07 -12-2017: Ymere en Dura vermeer winnen renovatieprijs Amsterdam voor herontwikkeling Van der pekbuurt

Ymere heeft als opdrachtgever de Geurt Brinkgreve Bokaal gewonnen voor de meest geslaagde herontwikkeling in Amsterdam. De juryprijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijks prijzenfestival van de gemeente Amsterdam voor (nieuw-)bouw in Amsterdam

Lees meer over de renovatieprijs

Lees meer