Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Hospice Zwolle_start bouw 30-04-2015

De bouw van eerste energieneutrale hospice is gestart

Op donderdag 30 april is officieel de nieuwbouw van Hospice Zwolle van start gegaan. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst zijn de zonnepanelen die boven op de bouwketen staan, aangesloten door wethouder Nelleke Vedelaar (zie foto rechts). Deze duurzame bronnen maken het mogelijk om de bouw energieneutraal te realiseren. Daarmee sluit de energievoorziening van de bouw aan op het ontwerp; een eerste hospice in Nederland dat energieneutraal is. De  hospice biedt ruimte aan vijf gastenkamers en heeft een zeer lage EPC van bijna 0.

Het gebouw is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Hospice Zwolle en de Zwolse woningcorporaties SWZ en Openbaar Belang. Het ontwerp van de hospice is getekend door architectenbureau Sacon. De realisatie van de nieuwbouw ligt bij Openbaar Belang en wordt uitgevoerd door Nijhuis Bouw B.V.

Impressie hospice Zwolle © architectenbureau Sacon

Impressie hospice Zwolle © architectenbureau Sacon

Werkzaamheden Nieman RI

Nieman heeft in een consortium deelgenomen aan de selectiefase en advieswerkzaamheden verricht tijdens de ontwerpfase, waaronder energie- en duurzaamheidsadvies en berekeningen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Wilt u meer weten over het energie-en duurzaamheidsadvies van Nieman?

Neemt u dan met Theo Haytink contact op.

Lees meer