Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Energiezuinige en huiselijke nieuwbouw voor Frion in Zwolle-Zuid

Frion biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Op het IJsselbolder-terrein in Zwolle-Zuid realiseert aannemer Salverda een nieuw woongebouw voor volwassenen en ouderen. Het bestaande pand voldeed niet aan de hedendaagse eisen en was ongeschikt voor uitbreiding.

Samen met de bewoners, hun familie en de begeleiders is een ‘warm’ en multifunctioneel gebouw ontworpen. Een nieuw thuis dat aansluit bij hun ondersteuningsbehoeften. Naar verwachting is het nieuwe gebouw voorjaar 2021 klaar.

Binnenklimaat

Het gebouw bestaat uit twee woongroepen met 16 individuele zorgappartementen en krijgt een uitstekend binnenklimaat. De temperatuur in de verschillende vertrekken is door de gebruikers zelf te regelen en luchtstromen zijn nauwelijks voelbaar. Vanzelfsprekend is het gebouw goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en voor mensen die aan bed gebonden zijn.

BENG

De nieuwbouw van Frion voldoet al aan de  BENG-eisen. Het gebouw krijgt PV-panelen op het dak, een lucht-warmtepomp en is qua indeling ontworpen met het oog op veranderende behoeftes in de toekomst.

Advisering Nieman

Nieman heeft voor dit woongebouw de installatietechniek, bouwfysica, akoestiek en duurzaamheid geadviseerd. Belangrijke aandachtspunten bij dit ontwerp waren het binnenklimaat en veiligheid voor de nieuwe bewoners.

Team

Marc Bouwmanagement, BDG architecten, Alferink van Schieveen, Salverda Bouw, Hulst Flier installateurs en Nieman raadgevende Ingenieurs.

Heeft u vragen over dit energiezuinige woongebouw?

Neemt u dan contact op met Herbert Lentink

Lees ook

Impressie energiezuinige en huiselijke nieuwbouw Frion Zwolle door BDG architecten

Impressie door BDG architecten