Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het BREEAM-NL Excellent certificaat voor het regiokantoor in Maastricht.

Enexis Maastricht

Enexis heeft drie nieuwe regiokantoren laten bouwen. De kantoren in Maastricht en Venlo zijn gerealiseerd door Heijmans Utiliteit, het kantoor in Zwolle door Bam Utiliteit. De BREEAM-certificering voor regiokantoor Maastricht is als eerste afgerond. Nieman voerde de praktijkmetingen voor BREEAM credits ENE 26 en HEA 13 uit. Daarnaast ondersteunden wij aannemer Heijmans Utiliteit bij het oplossen van integrale technische vraagstukken.

Bij beoordelingscredit ENE 26 hoort een thermografisch onderzoek en een luchtdoorlatendheidsmeting om te beoordelen of het gebouw voldoet aan de ontwerpspecificaties ten aanzien van warmte-isolatie op basis waarvan de energieprestatie van het gebouw is bepaald. Doel van deze credit is ‘het stimuleren dat gebouwen worden gebouwd zoals ze zijn ontworpen en gerealiseerd met een zo laag mogelijke CO2-emissie’.

Enexis Maastricht

Luchtdoorlatendheid meten

De luchtdoorlatendheid is van het kantoor en industriegedeelte als één geheel gebouw gemeten. Met een volume van circa 27.000 m3 inhoud vraagt deze meting een zorgvuldige aanpak. Vooraf is met de aannemer de uitvoering van de meting gedetailleerd doorgesproken. Hiermee waarborgen we een optimaal verloop van de meting en een betrouwbaar meetresultaat.

Credit HEA13 betreft beoordeling van de akoestische kwaliteit van het kantoor. Op basis van geluidsmetingen is de geluidsisolatie tussen ruimten, geluidwering van de gevel en het geluid van installaties in het gebouw beoordeeld. Op basis van de metingen kon het creditpunt toegekend worden.

Mede op basis van onze rapportages heeft het regiokantoor van Enexis te Maastricht het BREAAM Excellent certificaat ontvangen.

Lees meer: