Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman adviseerde de woningcorporatie en aannemer bij de enorme renovatie van senioren woningen.

IJsselmonde is een stadsdeel in Rotterdam waarin de wijk Kreekhuizen ligt met woongebouw ‘De Kreek’ wat bestaat uit 220 huurappartementen.

De meeste bewoners zijn de 70 al ruimschoots gepasseerd. Een aantal jaren terug hoorden de bewoners dat er asbest in de muren aanwezig was. Hiervoor bleek maar één oplossing mogelijk: alle muren strippen en renoveren. Tijdens onderzoek door derden bleek er ook legionella aanwezig te zijn in het drinkwaternet.

Nieman adviseerde de woningcorporatie Woonbron en aannemer VORM bouw bij de enorme renovatie van senioren woningen. Nieman adviseerde de woningcorporatie Woonbron en aannemer VORM bouw bij de enorme renovatie van senioren woningen.

Enorme renovatie klus

Dat klinkt als een enorme klus en dat is het ook. Alle bewoners moeten gedurende deze 1,5 à 2 jaar durende renovatie verhuizen. Dit is een enorme opgave omdat niemand verplicht wil verhuizen. Ook moeten sommige bewoners na de 2 jaar ook weer terugverhuizen. Twee keer verhuizen in twee jaar tijd. Dat is een behoorlijke opgave voor veel mensen op leeftijd.

De Haakflat wordt al eerste gerenoveerd. Dit deel bestaat uit 84 appartementen, bergingen, parkeergarages en een beheerdersruimte. Het gehele gebouw wordt gestript tot op het casco. Nieman maakte het ontwerp hiervoor. In de vervolgfase hebben wij de aanvraag omgevingsvergunningstukken en het installatietechnische bestek gemaakt voor de aannemer.

Welke werkzaamheden horen bij zo’n renovatie?

Dienstverlening NIEMAN in ontwerpfase voor woningcorporatie Woonbron

  • Quick Scan beoordeling op brandveiligheid en bouwfysica
  • Advieswerkzaamheden installaties

Dienstverlening NIEMAN in ontwerpfase voor aannemer VORM bouw

  • Opstellen van de voor de omgevingsvergunning benodigde bouwbesluitberekeningen.
  • Advieswerkzaamheden installaties DO tot en met bestek.

Onze partners

De werkzaamheden door Nieman zijn uitgevoerd in opdracht van zowel Woonbron Projectbureau alsmede voor VORM bouw.

Heeft u advies nodig bij een renovatie?

Dan kunt u terecht bij Loe Daems.

Lees ook