Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Wat is FabCity

Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie ontstaat er een duurzame off-grid stad op ‘t Kop Java eiland in Amsterdam. Deze stad genaamd FabCity is een initiatief van Pakhuis de Zwijger en Europe by People.
Van 11 april tot 26 juni 2016 zijn er volop activiteiten, worden er internationale delegaties ontvangen en zet Nederland zijn beste beentje voor.

Finch-Building-Kop-van-Java-Amsterdam

Finch Buildings

Om de Finch modules (inter)nationaal onder de aandacht te krijgen neemt Fincg Buildings met een gebouw van vier gestapelde modules deel.

Finch Buildings ontwikkelt verschillende gebouwen gebaseerd op één module. Zonder hulpconstructies vijf lagen hoog stapelen en onderling schakelen. Eindeloos veel configuraties: van gestapeld complex tot solitaire recreatiewoning en van starterswoning tot mantelzorgwoning. Met de modules van Finch Buildings zo flexibel als Lego!

Tijdens het evenement houdt Finch Buildings op de begane grond kantoor. Op de verdieping is een geschakeld appartement gerealiseerd.

Nieman en Finch

Nieman is in opdracht van De Groot Vroomshoop betrokken bij de ontwikkeling van Finch Buildings op het gebied van bouwfysica, geluidwering, bouwregelgeving en brandveiligheid.

Voor vragen over dit project kun je onder andere terecht bij Judith Dessing en Koen Temmink

Lees meer:

Bekijk de korte film van de opbouw