Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Persbericht Utrecht, 18 juli 2019

Hurks wint tender voor 44 duurzame koopwoningen in Utrecht

De Gemeente Utrecht heeft Hurks na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van bouwveld 4b in Leeuwesteyn.  Met het in totaal 44 woningen tellende plan “Florijn” gaat Hurks een nieuw stuk gezonde en duurzame stad maken.

Florijn: 44 duurzame koopwoningen in Utrecht, impressie Hurks

Florijn: 44 duurzame koopwoningen in Utrecht, impressie Hurks

Bouwpartners

Bij de Florijn-tender werkte Hurks samen met Venster architekten, RRog stedenbouw en landschap, Alba concepts (circulair bouwen), Nieman (duurzaamheid en bouwfysica) en Beumer garantiemakelaars. De bouw start naar verwachting in 2020.

Nieman adviseert de bouwfysica en energie & duurzaamheid van Florijn

Doordat de woningen verwarmd én gekoeld met bodemwarmte zijn de woningen zijn zeer duurzaam en energiezuinig. Daarmee is het wooncomfort van de bewoners ook in hete zomers gewaarborgd. Om de benodigde elektriciteit op te wekken liggen op de daken PV-panelen. Voor de bouw van de woningen en de inrichting van de binnentuin wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en circulaire materialen.

De kracht van regenwater

Een slim waterbergingssysteem wat bestaat uit een buffertank, spiegelvijver en wadi’s zorgt ervoor dat regenwater in Florijn wordt opgevangen en geborgen. Waarna het regenwater gefaseerd wordt afgegeven. Dit verlicht de druk op het rioolnetwerk. Ook zorgt de zichtbaarheid van het waterbergingssysteem ervoor dat kinderen spelenderwijs in aanraking komen met het belang en de kracht van regenwater.

Fraaie uitstraling met art deco-detaillering

Florijn ligt tussen de Eerste Muntmeesterlaan en het Oeverpark aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het bouwblok met 11 appartementen kent veel variantie in de gevels. De 33 woningen worden gebouwd in een moderne interpretatie van de art deco-stijl naar ontwerp van Venster architekten. Het appartementengebouw vormt daarbij een eyecatcher door zijn afgeronde hoek, markante entree en het toegepast bronskleurig filigraan metaalwerk met art deco-patroon. Het gebouw is duurzaam met een ruime, collectieve binnentuin en een verdiepte parkeergarage met parkeerplaatsen voor bewoners.

Ontmoeten, spelen en ontspannen

Rogier Middelburg en Joyce de Wit, ontwikkelaars bij Hurks: “We zijn blij om samen met de Gemeente met dit project aan de slag te gaan. Florijn biedt een schitterende woonomgeving voor zowel starters als gezinnen. Het is een toekomstgericht plan, dat is ontworpen op basis van de principes van gezonde, duurzame verstedelijking. We richten het gebied zo in dat bewoners worden uitgedaagd wat vaker de fiets te pakken. Daarnaast creëren we een grote binnentuin met uitbundig groen, die bewoners uitnodigt meer naar buiten te gaan. Deze biedt volop ruimte aan ontmoeten, spelen en ontspannen en bevordert bovendien de biodiversiteit in de stad.”

Heeft u vragen over de bouwfisca en duurzaamheidsadvisering?

Neem dan met Gerton Starink contact op.

Lees ook

Florijn: 44 duurzame koopwoningen in Utrecht, impressie Hurks

Florijn: 44 duurzame koopwoningen in Utrecht, impressie Hurks