Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In Vlijmen wordt een nieuw energiezuinig centrum gebouwd: Het plein. Winkels met huur- en koopwoningen en een paviljoen vormen het centrum. Vanaf de schetsfase geeft Nieman praktisch advies op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en bouwregelgeving.

Woonveste ontwikkelde deze 16 appartementen zeer energiezuinig. Zodat zij bij de huurders de energieprestatievergoeding in rekening kunnen brengen.

het plein van Vlijmen

© www.hetpleinvanvlijmen.nl

Lage warmtebehoefte

De appartementen hebben een zeer lage warmtebehoefte.  Nieman heeft hiervan de berekeningen uitgevoerd om de benodigde maatregelen te bepalen. Om deze kwaliteit naar de toekomstige bewoners te garanderen certificeren we de warmtebehoefte. Hiervor begeleiden we Heijmans woningbouw tijdens de uitvoering. Ook voeren we inspecties en metingen uit. Aan het eind van het traject leidt dit tot een opleverdossier die de warmtebehoefte precies in kaart brengt en daarmee de bewoners garantie geeft op een lage energiebehoefte voor verwarming. Er zijn daarnaast diverse andere energiezuinige maatregelen genomen voor warm tapwater, ventilatie en elektriciteitsopwekking.

Een geslaagd pilotproject gaat zich nu bewijzen in de praktijk, wij houden u op de hoogte!

Voor meer informatie hierover neemt u contact op met Imke Du Ry

Lees ook: