Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Herontwikkeling woonwijk en zorggebouwen op Julianalocatie in Apeldoorn

De herontwikkeling op de plaats van het voormalige Julianaziekenhuis in Apeldoorn bestaat uit drie zorgcomplexen en 90 grondgebonden woningen.

Gezondheidszorggebouw en Woonzorgcomplex

In het gezondheidszorggebouw vestigen zich apotheek, huisartsen, fysiotherapeut, maar ook bijvoorbeeld logopedist, maatschappelijk werker en een kinderdagverblijf.

Het woonzorgcomplex  biedt vanaf mei 2020 op de derde en vierde etage woonruimte aan 30 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en een Wlz-indicatie. De overige drie etages van het pand worden in gebruik genomen door ouderenzorgorganisatie Klein Geluk. Zij creëerden 72 comfortabele kamers die specifiek ingericht en gebouwd zijn voor bewoners met dementie.

Wonen met zorg Apeldoorn

Advisering Nieman

Nieman adviseerde voor het woonzorgcomplex en de grondgebonden woningen ten behoeve van Aanvraag Omgevingsvergunning. Denk hierbij onder andere aan daglicht, ventilatie, energieprestatie en akoestiek. Naast het voldoen aan de eisen uit Bouwbesluit is ook gekeken naar de eisen van de wooninstantie om de woningen voor de juiste doelgroep bewoonbaar te maken.

Om de kwaliteit van de woningen in de praktijk te controleren, zijn bij de grondgebonden woningen luchtdoorlatendheidsmetingen verricht. Het doel van deze metingen is verkrijgen van inzicht in de mate van luchtdoorlatendheid.

Belangrijk bij het woonzorgcomplex is het akoestisch binnenklimaat omdat geluiden onze gemoedstoestand beïnvloeden. Daarom zijn de stoorgeluiden van installaties en omgeving in deze gebouwen tot een minimum beperkt. Dit is door ons in de uitvoeringsfase aangetoond door het uitvoeren van diverse geluidmetingen.

Nieman adviseerde op hetzelfde terrein tegelijkertijd ook de 90 woningen in jaren ’30-stijl.

Team

Explorius herontwikkelde het gebied Julianalocatie. Nijhuis Bouw realiseerde de gebouwen. Nieman was als integraal adviseur bouwfysica, bouwregelgeving en akoestiek betrokken bij alle gebouwen.

Heeft u een vraag over de gebouwen op de Juliana locatie?

Neemt u dan met Daphne Hellendoorn contact op.

Lees ook

Interieur Wonen met zorg Apeldoorn