Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuw viersterrenhotel op het Flight Forum Business Park in Eindhoven

Dit 42 meter hoge hotel bestaat uit 12 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de foyer en een tweetal vergaderzalen. Op de eerste verdieping komt een restaurant. De overige verdiepingen bestaat uit180 hotelkamers.

Werkzaamheden Nieman

Nieman adviseerde het ontwerpteam op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek. Ook verzorgden we het energieconcept en hebben we het uitgangspuntendocument (UPD) opgesteld voor de sprinkler, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.

Het gehele gebouw krijgt een automatische blusinstallatie. Deze sprinklerinstallatie zorgt ervoor dat de situatie bij een beginnende brand beheersbaar blijft. De uitvoering van de sprinklerinstallatie is conform NFPA en uitgewerkt in een uitgangspuntendocument.

Bouwteampartners

Ontwikkelaar Onis Vastgoed ontwikkelde dit viersterrenhotel. Het hotel is ontworpen door MIII Architecten en BanBouw bouwt het hotel. Linthorst Installaties is de installateur. Nieman adviseert onder andere de bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Op 8 maart 2019 vierden de bouwteampartners het bereiken van het hoogste punt. In het najaar 2019 is de oplevering.

Hotel Flight Forum Eindhoven in aanbouw maart 2019

Hotel Flight Forum Eindhoven in aanbouw maart 2019

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij collega Gea Hutten en Gerton Starink.

Lees ook