Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Our Domain Amsterdam Diemen bereikt hoogste punt

Hoogste punt OurCampus Amsterdam Diemen 2 Afgelopen donderdag 7 maart bereikte de bouw van OurDomain Amsterdam Diemen het hoogste punt. Mark Kuijpers, Managing Director Greystar, en Frank Klomp, Directeur projectontwikkeling Van Wijnen, hesen samen met Lex Scholten, wethouder gemeente Diemen, de vlaggen in top. Het complex omvat 774 appartementen voor young professionals en studenten inclusief commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen.

Ontwikkeling en realisatie van 774 appartementen

Van Wijnen ontwikkelt OurDomain Amsterdam Diemen in opdracht van Greystar en in nauwe afstemming met de gemeente Diemen. OurDomain Amsterdam Diemen wordt ontwikkeld naar een ontwerp van OZ architecten. Frank Klomp geeft aan dat het zonder gemeente Diemen die zo coöperatief en oplossingsgericht is niet gelukt zou zijn zo’n omvangrijk project in snel tempo door te zetten. “We zijn blij met en trots op de samenwerking met de gemeente, met Greystar en alle andere partners en het hele uitvoeringsteam. We hopen de eerste woning in het derde kwartaal van 2019 op te leveren en de laatste in het eerste kwartaal van 2020”.

NIEMAN is bouwteampartner

Als bouwteampartner adviseert Nieman integraal ten behoeve van de akoestiek zoals de ruimteakoestiek, interne geluidwering en het installatiegeluid. Het gebouw voldoet qua veiligheid en gezondheid aan de bouwregelgeving. Ook is het PolitieKeurmerk Veilig Wonen afgegeven. Het brandveiligheidsconcept voor het gebouw en de parkeergarage zijn door ons opgesteld. We hebben het energieconcept opgesteld en een BREEAM quickscan uitgevoerd. Daarnaast zijn er bouwfysische berekeningen gemaakt en metingen uitgevoerd.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Het woonconcept OurDomain sluit aan de op wens van studenten en young professionals die hoogwaardige woonruimte zoeken in aantrekkelijke stedelijke omgevingen met services en voorzieningen. Het complex biedt straks een ruime ‘community space’ en services. Zoals een 24-uur bemande receptie en security, horeca, gemeenschappelijk werk- en studieruimtes en een ondergrondse parkeergarage. Bewoners van OurDomain Amsterdam Diemen kunnen daarnaast gebruik maken van alle voorzieningen op OurCampus Amsterdam Diemen, het naastgelegen complex dat volledig gericht is op studenten.

Mark Kuijpers, Managing Director Greystar: “We zijn heel trots dat we het OurDomain-concept hier, naast OurCampus Amsterdam Diemen, kunnen realiseren. De appartementen worden volledig rondom onze toekomstige bewoners ontwikkeld en sluiten helemaal aan op de nieuwe, moderne manier van leven die zij zoeken.”Oog voor de leefgemeenschap

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij collega Imke du Ry

Download het Persbericht OurDomain Amsterdam Diemen bereikt hoogste punt

Diemen_OurDomain Amsterdam Diemen AI Diemen_OurDomain Amsterdam Diemen AI