Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

TBI Woonlab heeft HOUTbaar ontwikkeld: een circulaire, industrieel gebouwde woning.

Nieman is er trots op een bijdrage te leveren aan deze innovatie. Innoveren doe je samen en de ambitie om circulaire en industriële / modulaire oplossingen voor de bouw te ontwikkelen en realiseren delen we met TBI Woonlab.

HOUTbaar-HUIS-doorsnede

HOUTbaar HUIS doorsnede

Innovatie

Voor innovaties zoals HOUTbaar moet je buiten de gebaande paden gaan. Andere materialen, andere producten en andere productiemethoden, ze roepen nieuwe vragen op en hebben nieuwe oplossingen nodig. Toch zijn de eisen die we stellen aan gezondheid, energiezuinigheid niet anders.

Met onze multidisciplinaire advisering op het gebied van geluid, brandveiligheid, bouwregelgeving energie, duurzaamheid & circulariteit en bouwtechniek hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van dit geheel nieuwe woonconcept. Niet door direct vanuit de oplossing te denken, maar vanuit het doel om een goed product te realiseren dat voldoet aan de eisen van vandaag en morgen.

Daarbij is het natuurlijk een uitdaging dat de keuzes die je maakt om energie te besparen niet leiden tot geluidhinder of toename van de milieu impact van materialen, of dat de brandveiligheid in het geding is door voor circulaire materialen te kiezen. Het zien van die samenhang en het bedenken van integrale oplossingen, dat is onze passie!

Daarnaast zijn wij sparringpartner voor meerdere partijen voor woonconcept producten.

Lees meer over HOUTbaar

Heeft u vragen hierover of wilt u ook dat wij met u meedenken?

Neemt u dan met John Bouwman contact op.

Gerelateerde projecten

HOUTbaar-LOFT-doorsnede

HOUTbaar LOFT doorsnede