Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Active House NL introduceert ‘In 10 stappen een Active House’. Met het volgen van deze stappen is het resultaat een Active House.

Als je een goede, gezonde* woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je de opdrachtgever zoveel tegemoet komen in hun wensen.

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken, is een stappenplan ontwikkeld.  Active House heeft als visie dat comfort-, energie- en milieuaspecten in een woning in balans moeten zijn. Het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat hierbij centraal. Het resultaat is dan ook een gezonde, comfortabele woning waar bewoners zich erg prettig in voelen.

Naast de Active House-specificaties, waarin wordt aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht, zijn er ook ontwerprichtlijnen die gebruikt kunnen worden in de eerste fasen van het ontwerp. Active House NL introduceert nu de richtlijn ‘In 10 stappen een Active House’.

Door de stappen te volgen worden de essentiële kenmerken van een Active House meegenomen in het ontwerp van de woning. Met het stappenplan kan gegarandeerd een Active House worden verkregen. Download van het stappenplan

Over Active House

Active House Nederland is ontstaan als nationale aftakking van de Active House Alliance, die meer dan veertig internationale leden telt. Active House Nederland bestaat op dit moment uit elf marktpartijen die hun expertise hebben gebundeld.

NIEMAN is Partner Active House

Vanuit onze expertise is Nieman betrokken bij de oprichting van Active House Nederland. Onze kracht zit in de praktische vertaling van de visie: het inzichtelijk maken van de consequenties van de specificaties tijdens de ontwerpfase maar ook het maken van de berekeningen. Wij dragen er graag aan bij het Active House label goed af te stemmen op de Nederlandse rekenmethodieken om zo de visie van Active House toegankelijk te maken voor alle partijen.
Lees meer

Vragen?

Voor vragen over de Nieman advisering voor een Active House kunt u trecht bij collega’s John Bouwman en Anne Struiksma

In 10 stappen een Active House