Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Begin februari opende IntercityHotel Amsterdam Airport op het Schiphol Trade Park haar deuren. Een duurzaam viersterren hotel, gericht op reizigers van en naar Schiphol. Het hotel omvat 280 kamers, een Spa/Fitness, diverse zalen, een restaurant, bar.

Het IntercityHotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schiphol Trade Park. Schiphol Trade Park is de eerste fase van een totale gebiedsontwikkeling ter grootte van 50.000 m2 bvo. Het gebied wordt ontwikkeld door Necron en SADC met grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

In opdracht van Ten Brinke Group adviseerde Nieman Raadgevende Ingenieurs tijdens het de VO fase op het gebied van duurzaamheid, bouwfysica, brandveiligheid en technische installaties en akoestiek, intern en extern.

Het is inmiddels 2 jaar geleden dat Nieman werd betrokken bij dit project.
Projectmanager en adviseur installatietechniek, Loe Daems was aanspreekpunt.

“De focus in dit project lag op duurzaamheid, het verlagen van de energievraag en het verhogen van de terugwinning.

Op basis van het Plan van Eisen van de ontwikkelaars en de afnemer, is een duurzaam en integraal advies uitgebracht waarmee zo min mogelijk energie wordt verbruikt en een extreem lage EPC wordt bereikt.”


Lees verder over dit project.

Een voorbeeld van één van de duurzaamheidsmaatregelen is de toepassing van een douche-WTW in de kamers en een hoofd energievoorziening met een Warmtepompopstelling met WKO-opslag. Een WKO is een Warmte-Koude-Opslag in de bodem (grondwaterlagen) waar energie wordt gebufferd. In de zomer wordt hier de warmte opgeslagen en in de winter de koude. In het tegenovergestelde seizoen wordt dit gebruikt om zo duurzaam mogelijk te verwarmen of koelen.

Naast dit specifieke voorbeeld omvatte het advies van Nieman meer. Zo hebben we een windhinderonderzoek uitgevoerd, een brandproef van de gevelopbouw gedaan en geadviseerd in de gezamenlijke parkeergarage die zich op het terrein bevindt.”

Vragen over dit project?

Neem dan contact op met Loe Daems.

Projectinformatie

Gebiedsontwikkelende partijen  : Necron en SADC
Architecten                                  : Renner-Suter Architecten  / Rau architecten
Opdrachtgever                            : Ten Brinke Group