Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De start bouw van het nieuwe kantoor voor Woonstad Rotterdam is in november 2016. Dit regiokantoor voor de wijken Charlois en Pendrecht in de buurt van het metrostation Slinge in Rotterdam is ontworpen door 01-10 Architecten.

Advisering Nieman

Het advies op het gebied van bouwregelgeving, brandveiligheid en installaties is door Nieman uitgevoerd. Met behulp van BIM zijn ontwerp en techniek geïntegreerd.

Kantoor Rotterdam

Het duurzame gebouw sluit volledig aan op de bebouwing van de directe omgeving. Het kantoor bestaat uit een geprefabriceerd betonnen skelet waarin betonkernactivering is opgenomen.

De gevel, die voor een groot deel uit glas bestaat, is sterk geprofileerd. Er is specifiek aandacht besteed aan de zonwering. Door middel van vaste lamellen en zonwerend glas wordt de zon daar waar nodig buitengehouden. De publieksruimte bestaat uit een atrium, waar het binnenklimaat op natuurlijke wijze is georganiseerd.

In het glazen dak zijn fotovoltaïsche cellen zijn opgenomen die tevens als zonwering functioneren. De combinatie van deze bouwkundige en installatietechnische uitgangspunten worden een energiezuinig en comfortabel gebouw gerealiseerd

Bouwteam

Architect: 01-10 Architecten
Adviseur bouwfysica, bouwregelgeving en installaties: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Constructeur: Smit Westerman
Aannemer: Bouw en Aannemingsbedrijf Gebroeders Verschoor