Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Verbouwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge op Schiphol

KLM Crown Lounge Ballast Nedam realiseerde in combinatie met de ULC Groep de verbouwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge. De lounge krijgt een extra verdieping en een buitenterras. Na de verbouwing biedt de lounge circa 1400 zitplaatsen in plaats van de 800 zitplaatsen. De KLM ICA Lounge bevindt zich op de terminal tussen de E-pier en de F-pier.

De verbouwing is aangegrepen voor een complete herinrichting en restyling van de lounge. Dit om de ultieme klantbeleving te creëren. De verbouwing werd in 2 fasen uitgevoerd. De eerste fase was de realisatie van een extra verdieping en een gedeelte van de verbouwing van de bestaande Lounge. Vervolgens werd in de tweede fase de nieuwe Lounge in gebruik genomen en de bestaande verder verbouwd met daarin onder andere slaapcabines.

KLM Crown Lounge Het in het oog springende kenmerken van de verbouwing zijn:

 • De lounge blijft tijdens de verbouwing gedeeltelijk in gebruik, waarbij de (geluids-)overlast voor de reizigers en operationele activiteiten binnen de gestelde kaders moet blijven.
 • De Lounge richt zich op het topsegment voor de Businessclass passagiers en wil daarvoor de ultieme klantbeleving creëren.
 • De tweedeling in opdracht: Royal Schiphol Group is opdrachtgever voor de casco werkzaamheden en KLM is opdrachtgever voor het interieur en de inrichtingswerkzaamheden.
 • Beheersing van de kwaliteit op 3 speerpunten: Passagiers, Veiligheid en Brandveiligheid
 • De ruimten worden verdeeld in 4 werelden
  -> SEA: om te ontspannen en op te frissen
  -> CITY: met een groot buffetrestaurant
  -> POLDER: om te werken.

Deze ruimten zijn gesitueerd op de 2 verdieping. Op de 3e verdieping bevindt zich :
-> SKY: een high class a la carte-restaurant.

Werkzaamheden NIEMAN

Nieman ondersteunde Ballast Nedam bij het kwaliteitsmanagement waarbij het aantoonbaar maken van de kwaliteit cruciaal was. Daarvoor voerden wij verschillende werkzaamheden uit:

 • Het inventariseren, begeleiden en controleren van het uitvoeringsteam op de uitgevoerde keuringen en de inhoud van de keuringen.
 • Het begeleiden en controleren dat de benodigde onderbouwingen van het gemaakt product voor het gebouwdossierdossier voldoen aan de gestelde eisen.
 • Het ondersteunen van de werkvoorbereiding in het inrichten van het As built dossier en de afstemming met de opdrachtgever daarvan.
 • Het begeleiden van de samenwerking met de installateur op het gebied van de aantoonbaarheid van de kwaliteit.
 • Het opstellen van de verschillende commissioning onderleggers en uitwerking zoals gebruikelijk op Schiphol middels de richtlijnen commissioning van Schiphol.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij collega Jurgen Slippens

Lees meer op