Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Woonpartners Midden-Holland heeft de naam bekend gemaakt van de te ontwikkelen woontoren in Gouda Oost. Op de Springerslocatie in Gouda Oost verrijst het komende jaar de woontoren met 39 appartementen. Aannemer Van Wijnen Stolwijk B.V. en opdrachtgever Woonpartners Midden-Holland ondertekenden, op de PROVADA, de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van toren.

De naam van de toren is met toestemming van de familie en de Vroman Foundation, de Leo Vromantoren genoemd.

Leo Vromantoren Gouda

Inspiratie voor ontwerp

In het ontwerp van de toren zijn duidelijke accenten gelegd waarbij als inspiratiebron het werk van Leo Vroman is gebruikt. De gesloten plinten aan de Oostzijde en de glazen hekwerken langs de balkons worden met een grafisch motief te gedecodeerd. Hier is gekozen voor computertekeningen van Leo Vroman. Voor de betonnen gevel in de plint is gekozen voor ‘oktober 09’ en ‘09D’. Voor de glazen hekwerken langs de balkons is een print gemaakt op basis van de ‘Sunken Leaves’.

Woonpartners start met de nieuwbouw van het eerste grote wooncomplex in de wijk Gouda Oost in september 2015. Een jaar later levert aannemer Van Wijnen de 39 appartementen op.

Werkzaamheden Nieman

Nieman heeft ten behoeve van aanvraag Omgevingsvergunning geadviseerd en gerapporteerd omtrent alle aspecten van de brandveiligheid en omtrent alle akoestische aspecten (intern en extern). Ook hebben wij de details, materialen, constructies beoordeeld en voorzien van bouwfysisch advies.

Lees meer
Wilt u meer weten over dit project?

Laat hier uw gegevens achter en één van onze adviseurs die aan dit project werkt neemt contact met u op.