Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In opdracht van Eurocommerce adviseerde Nieman de bouwfysica en brandveiligheid voor twee (Carlton en Martinez) van de drie kantoorgebouwen. Het complex bestaat uit drie gebouwen: WTC Carlton, Martinez en Majestic. De gebouwen verschillen in hoogte en omvang.

Almere_Hermitage_Carlton-en-Martinez_impressie

Voor het Carlton gebouw is een brandbeveiligingsconcept opgesteld, waarin beheersbaarheid van brand, beheersbaarheid van rook, veilig vluchten en repressieve inzet in onderlinge samenhang worden beschouwd. De nadruk ligt hierin vooral op veilig vluchten, omdat de evacuatietijden bij hoge gebouwen relatief lang zijn.

Ook voor het kantoorgebouw Martinez stelden wij een brandbeveiligingsconcept op en maakten wij de  bouwfysische berekeningen.

Onder het naastgelegen park komen twee parkeergarages voor maximaal 1500 auto’s, die buiten kantoortijden op de koopavonden, de zaterdagen en op koopzondagen gedeeltelijk dienst doet als openbare garage.

Met behulp van de praktijkrichtlijn voor parkeergarages van het Landelijk Netwerk Brandpreventie zijn CFD-berekeningen uitgevoerd.

De integrale advisering voor beide gebouwen hebben ontwerper en toetser geholpen om veiligheid integraal te beoordelen en een optimaal ontwerp te realiseren.

Projectinformatie
  • Architect: Carlton: Dam en Partners Architecten Amsterdam
  • Architect:Martinez: ZZDP Architecten Amsterdam
  • Adviseur: Ruud van Herpen, Nieman Raadgevende Ingenieurs

 

Hermitage Carlton en Martinez Hermitage Carlton Martinez Almere