Nieman adviseert bij unieke loftwoningen Little C. in Rotterdam

Nieuwbouw-in-Rotterdam-Little-Coolhaven

In Rotterdam werken Era Contour en JP van Eesteren aan een indrukwekkend project: Little Coolhaven. Bij de Coolhaven ontwikkelen zij 321 loftwoningen en short stay units samen met 250 parkeerplekken in een ondergrondse garage. Met ook een commerciële plint en kantoren. Tussen de 15 gebouwen zijn pleintjes, groen en terrassen. Ook op de daken zijn dakterrassen ontworpen door landschapsarchitect Cor Geluk.

Advisering door Nieman

Nieman adviseert al vanaf het stedebouwkundige plan op het gebied van windhinder om een comfortabel gebied te maken. Tijdens de ontwerpfase is intensief samengewerkt met de andere leden van het ontwerpteam op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, bouwregelgeving en installatietechniek.

Door de compacte en stedelijke opzet is er tijdens het ontwerp nauw samengewerkt met de architect CULD INBO om aspecten als brandveiligheid en voldoende daglichttoetreding in het ontwerp te integreren. Dit leidde tot een integraal ontwerp, een soepele aanvraag omgevingsvergunning en straks tot een mooi project waar we trots op zijn!

In de uitvoeringsfase voeren wij praktijkmetingen uit zoals onder andere geluidwering installaties in de loftwoningen, binnenluchtkwaliteit en geluidwering- en waterdichtheid van de gevel om de gerealiseerde kwaliteit te meten.

Little Coolhaven in aanbouw, voorjaar 2020

Nieuwbouw-in-Rotterdam-Little-C-copyright Little Coolhaven

 Foto: Little Coolhaven

Little C in aanbouw, mei 2020 foto Sandra Koning

Foto: Sandra Koning

Vragen?

Vragen over dit project stelt u aan Imke Du Ry

Lees meer en bekijk impressies