Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Unieke loftwoningen Little C. in Rotterdam

In Rotterdam is in april 2021 door Era Contour en JP van Eesteren Little C opgeleverd. Bij de Coolhaven zijn 321 loftwoningen en short stay units gebouwd, samen met 250 parkeerplekken in een ondergrondse garage. Ook is er een commerciële plint en kantoren aanwezig. Tussen de 15 gebouwen zijn pleintjes, loopbruggen, groen en terrassen ontworpen. Op de daken zijn dakterrassen gemaakt door landschapsarchitect Cor Geluk.

Little C Rotterdam 2021 ©Ossip

Little C Rotterdam 2021 ©Ossip

Advisering door Nieman

Nieman adviseert al vanaf het stedenbouwkundige plan op het gebied van windhinder om een comfortabel gebied te maken. Tijdens de ontwerpfase is intensief samengewerkt met de andere leden van het ontwerpteam. Nieman adviseerde op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, bouwregelgeving en W+E installatietechniek.

Door de compacte en stedelijke opzet is er tijdens het ontwerp nauw samengewerkt met de architecten CULD (Juurlink + Geluk en Jaakko van ’t Spijker) en Inbo om aspecten als brandveiligheid en voldoende daglichttoetreding in het ontwerp te integreren. Dit leidde tot een integraal ontwerp, een soepele aanvraag omgevingsvergunning en een heel erg een mooi project waar we trots op zijn!

In de uitvoeringsfase voerden wij praktijkmetingen uit: installatiegeluid, binnenluchtkwaliteit, interne geluidwering en waterdichtheid van de gevel.

Little C Rotterdam 2021 ©Ossip

Little C Rotterdam 2021 ©Ossip

!
Lees meer -> https://www.rotterdamarchitectuurprijs.nl/prijs-2021

Vragen?

Vragen over dit project stelt u aan Imke Du Ry

Lees meer en bekijk impressies