Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Luchtdichtheidsmeting Lidl Waddinxveen door o.a. Nieman RI

Bouwbedrijf van de Ven heeft het duurzaamste distributiecentrum voor Lidl te Waddinxveen gebouwd. Het pand heeft een vloeroppervlak van ca.50.000 m2 en ca. 150 dockshelters. In het kader van deze BREEAM-certificering heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs diverse credits onderbouwd door luchtdichtheidsmetingen uitvoeren. Dit nieuwe distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen heeft al het BREEAM-NL outstanding ontwerpcertificaat en is daarmee het duurzaamste distributiecentrum van Nederland.

BREEAM-NL

Eén van deze credits betreft ENE26 (thermische kwaliteit gebouwschil).Voor de credit hebben wij op dinsdag 18 oktober 2016 een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest uitgevoerd. Het gebouw heeft een inhoud van ca. 750.000 m3. Om het benodigde drukverschil op te bouwen waren maar liefst 18 ventilatoren benodigd.

Hiervoor is Nieman de samenwerking aangegaan met de BuildingDoctor, De Goede Toezicht en Isovast. Door de handen in één te slaan, is geen bouwwerk te groot om luchtdichtheidsmetingen uit te voeren.

Resultaat!

Voor dit gebouw is een qv,10;kar–waarde aangehouden van 0,42 dm3/s.m2. De gemeten waarde betrof 0,36 dm3/s.m2. Een geslaagd resultaat dus!

Meer informatie en contactpersonen

Voor meer informatie over het meten van de luchtdichtheid van distributiecentra of andere grote gebouwen neemt u contact op met Dennis Metz of Dennis Strijards.

Lees ook

 

Luchtdichtheidsmetingen Lidl luchtdichtheidsmeting-lidl-waddinxveen luchtdichtheidsmeting-lidl-waddinxveen luchtdichtheidsmeting-lidl-waddinxveen nieman-ri-work-bij-lidl-waddinxveen