Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Voor het gebied tussen de Binnenrotte, de Hoogstraat en de Blaak is een ambitieus nieuwbouwplan opgesteld. Dit plan moet het “rommelige dode gebied” rond de markt en Station Blaak een kwalitatieve impuls geven. Centraal in deze plannen staat de Markthal welke een architectuur icoon kan worden en aanjager in de ontwikkeling van het Laurenskwartier.

Markthal-Rotterdam

Markthal en woningen

De 39 meter hoge markthal met 11 verdiepingen geeft ruimte aan 110 permanente en losse marktkramen. Op de onderste twee lagen bevinden zich 10 ‘food’ gerelateerde winkels en 8 horecazaken. Een galerij op de eerste verdieping verbindt deze twee lagen. Op de koppen van de hal komen terrassen. Vanaf de 2e t/m 11e verdieping komen 228 woningen met een oppervlakte van 75 m2 tot 200 m2. Onder de Markthal komt een parkeergarage met 1.250 parkeerplaatsen en een Albert Heijn supermarkt.

Markthal Rotterdam

Nederland kent nog geen grote markthal. In veel grote buitenlandse steden zoals Londen Parijs, Barcelona en Philladelphia zijn markthallen een gemeengoed. Maar een combinatie met woningen in de overkapping is uniek in de wereld.

Nieman-Kettlitz beoordeelde bij deze spectualaire markthal de details van de gevel. Daarnaast beoordelen zij ook de details van de onderaannemers en stemt deze integraal  af.

Projectinformatie
  • Opdrachtgever : J.P. van Eesteren B.V.
  • Architect: MVRDV, Rotterdam
  • Adviseur: Nieman-Kettlitz Gevel en-Dakdadvies
Lees meer
Wilt u meer meer weten over dit project?

Neemt u dan contact op met Otto Kettlitz