Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In het Medisch Spectrum Twente wordt brandveiligheid niet geregeld volgens het boekje. Nieman RI heeft in overleg met architect  IAA, opdrachtgever en met de brandweer een Integraal Plan Brandveiligheid opgesteld, met een mix van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen.integraal-plan-brandveiligheid voor Medisch Specturm Twente

Medisch Spectrum Twente

Het Medisch Spectrum Twente in Enschede is een nieuwbouwproject van circa 85.000 m2 BVO en wordt daarmee een van de grootste niet-academische ziekenhuizen in Nederland. IAA Architecten streeft in het ontwerp naar een zo groot mogelijke openheid van het gebouw. Ook voor de gebruiker is die openheid van groot belang. Niet alleen vanuit oogpunt van beleving, maar ook vanuit praktische bruikbaarheid. Niettemin is brandveiligheid een belangrijk item in elk gebouw, maar in het bijzonder in een ziekenhuis, waar veel patiënten niet in staat zijn om zelfstandig te vluchten.

Integraal Plan Brandveiligheid

Sinds de start van de bouw is Nieman RI betrokken bij deeluitwerkingen van de brandveiligheid. Daarbij zijn wij opsteller van het  Integraal Plan Brandveiligheid (IBP) waarin bouwkunde, installatietechniek en organisatie optimaal op elkaar zijn afgestemd. En geven wij advies tot en met de omgevingsvergunning voor het bouwen.

Dit alles zal voor ingebruikname van het ziekenhuis moeten leiden tot een update van het Integraal Plan Brandveiligheid zodat het ziekenhuis een goed startpunt heeft voor het instandhouden van de brandveiligheid in de toekomst.

In gebruik genomen

Sinds januari 2016 is het MST in gebruik genomen en wordt vanuit één efficiënt gebouw zowel specialistische basiszorg als topklinische zorg verleend. De entree van het nieuwe ziekenhuis is gericht op het stadscentrum en ligt aan een geheel nieuw stadsplein: het Koningsplein

Vragen of meer informatie

Heeft u hier vragen over? Mailt u deze dan aan een van onze brandveiligheidsadviseurs.