Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op dit moment wordt één van de grootste Lidl distributiecentra in Europa gebouwd in Oosterhout. Het gebouw is 7,5 voetbalvelden groot en heeft een oppervlakte van totaal 54.000 m2. Bij elke nieuw distributiecentrum legt Lidl haar duurzaamheidsambitie weer hoger. Dit distributiecentrum is nu al het meest duurzame distributiecentrum van Nederland.

Distributiecentrum Lidl Oosterhout in Vogelvlucht

BREEAM-certificaat Outstanding

In november 2017 heeft het project een BREEAM-certificaat Outstanding voor de ontwerpfase ontvangen met een percentage van 95,26%. Om dit hoogste BREEAM-certificaat te behalen is een percentage van minimaal 85% nodig. Hiermee wordt dit distributiecentrum één van de meeste duurzame in Nederland.
Net zoals bij de distributiecentra van Lidl in Heerenveen en Waddinxveen is Nieman is als BREEAM-expert betrokken bij dit gebouw. De BREEAM-expert adviseert de opdrachtgever om de beoogde ambitie met daarbij behorende certificaat te behalen.

Bij een hoge duurzame ambitie komt de integrale kennis van de Nieman adviseurs goed van pas.

Op 2 oktober 2017 is de eerste paal geslagen en officieel gestart met de werkzaamheden. De verwachte oplevering is oktober 2018.

Lees meer

Leuk nieuws

BREEAM-Awards De Lidl distributiecentra in Heerenveen en Oosterhout zijn genomineerd voor duurzaamste gebouw ter wereld! Op 6 maart 2018 wordt de internationale winnaar door een jury bekend gemaakt. Lees meer over de BREEAM awards