Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Greendeal

Minister Kamp van Economische Zaken was woensdag 8 maart  in Utrecht voor de ondertekening van een Green Deal. Die afspraak tussen het Rijk, dertig gemeenten en vijf netbeheerders moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk woningen aardgasvrij worden.

Met de ondertekening van de Green Deal is een eerste concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda waarin het kabinet de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050.

Bezoek Flat met Toekomst

Hiervoor bezocht de minister onze energieneutrale Flat met Toekomst. De Flat met Toekomst is een goed voorbeeld van aardgasvrij wonen. Een modelwoning gebruikt niet meer energie dan dat hij opwekt. De energielasten zijn dan ook heel erg laag. De verwarming gaat met aardwarmte en zonnepanelen en de woning is met isolatie kierdicht gemaakt. Uit de proef moet blijken of dat ook echt prettig woont. Als de proef slaagt, dan worden alle veertig woningen in de flat energieneutraal.

Ervaring bewoonster

Emy Spekschoor woont sinds eind december in de Flat met Toekomst en zegt dat de temperatuur in huis “altijd aangenaam is”. Een ventilator zorgt ervoor dat de lucht niet al te bedompt raakt.

Ze betaalt alleen voor de huur van de zonnepanelen en het warmtesysteem, zegt ze, en daarmee is ze “eigenlijk zelfvoorzienend”. “Voor mij is de proef wel een succes”.

Minister Kamp in gesprek met bewoonster NUP

Minister Kamp in gesprek met bewoonster Flat met Toekomst

Meer weten over dit renovatieconcept?

Neem dan contact met ons op!

Lees ook