Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Vanaf september 2016 ondergaan 95 woningen in zes straten in De Greente-Zuid in Swifterbant een flinke modernisering.

Dit project is de derde fase van de modernisering van een groter woongebied. De basis voor de renovatie zijn de energetische verbeteringen. De woningen krijgen straks allemaal een energie-index vergelijkbaar met EnergieLabel A. De woningen krijgen een eigentijdse uitstraling die aansluit op het bestaande karakter. Bovendien wordt de stempelstructuur van de wijk meer benadrukt in het kleurgebruik.

Zowel binnen als buiten de woning worden aanpassingen gedaan.  Binnen: vervanging van de zachtboardplafonds, nieuwe meterkast, plaatsen van rookmelders, aanbrengen van mechanische ventilatie en asbest verwijderen. Optioneel is de vervanging van keuken, toilet en badkamer.

NOM woningen Swifterband

Elk blok krijgt straks een eigen gezicht.

Dakisolatie, kunststof kozijnen en HR++-beglazing dragen daar aan bij. En dat geldt ook voor de bijzondere buitengevelisolatie, een circa vijftien centimeter dik isolatiepakket, aan de buitenkant van de muren. Die blijven dus gewoon bestaan, wat de overlast voor de bewoners en sloopkosten beperkt. De geïsoleerde muren worden afgewerkt met stucwerk en/of steenstrips. De keuze hangt af van de vier types woningen in dit gebied. Dat zorgt er voor dat de verschillende woonblokken straks een eigen gezicht krijgen.’

Team

19 het atelier architecten uit Zwolle heeft in samenwerking met bouwbedrijf Salverda uit ’t Harde en Nieman Raadgevende Ingenieurs uit Zwolle de Design & Build selectie van woningcorporatie OFW uit Dronten gewonnen.

Heeft u hierover vragen?

Neemt u dan contact op met Gerton Starink

Lees meer