Het nieuwe flexibele onderzoeks- en kantoorgebouw NeXt! Delft ontworpen door architect Ector Hoogstad, bestaat uit circa 10.000 m² werkplekken en -plaatsen voor maximaal 960 personen, ontmoetingsruimten, een atrium, een auditorium en een restaurant. In fase 2 een verdubbeling.

Next Delft exterieur door Ector Hoogstad

Met de ambitie om het gebouw zeer duurzaam te maken en te certificeren met het BREEAM-NL Excellent certificaat.

Nieman is onderdeel van het NexT! Design team

Nieman adviseert de brandveiligheid, bouwfysica, akoestiek en installatietechniek vanaf het Voorlopig Ontwerp tot en met de Uitvoeringsfase. Daarbij zijn wij ook ingeschakeld als BREEAM-NL expert.

NeXt!Delft Is een zeer duurzaam en energiezuinig kantoor waarbij hoge eisen aan comfort gesteld worden. Daarom geven wij aandacht aan een gebruikersvriendelijke integratie van de bouw- en installatietechniek. En koppelen we inventieve installatieconcepten aan praktische bouwkundige uitwerkingen.

Wij geven aandacht aan onderhoudsvriendelijke en robuuste materialen die lang meegaan. Voor de gebruikers moet het comfortabel in gebruik zijn, met bijvoorbeeld een goede spraakverstaanbaarheid in het atrium. Het Geluidburo heeft ons daarbij geholpen.

Het gebouw is voorzien van een flexibel indeelbare installatie. Het hele pand met een stalen draagconstructie is één groot brandcompartiment met uitzondering van trappenhuizen en techniekruimten. Er wordt een gelijkwaardige oplossing gerealiseerd met behulp van een sprinklerinstallatie. Hiervoor heeft Nieman het brandveiligheidsconcept en UPD opgesteld.

Tijdens de bouw bieden wij ondersteuning bij realisatievraagstukken en voeren wij praktijkmetingen uit.

Het NeXt! Design team zorgt er samen voor dat het gebouw een innovatieve, groene en bruisende werkplek wordt met een bijzondere uitstraling; een gebouw dat prettig en comfortabel is voor haar gebruikers.

Het NexT! Design team bestaat uit:

  • Ector Hoogstad
  • Up Architects
  • IMd raadgevende ingenieurs
  • Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Het GeluidBuro

Heeft u vragen over het ontwerp van NexT! Delft?

Neemt u dan met Imke du Ry contact op.

Next Delft exterieur gevel entree Next Delft interieur atrium Next Delft interieur restaurant

Lees ook