Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Niverplast is bekend als ontwerper en producent volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie en bekend als leverancier van verpakkingsmaterialen voor dezelfde voedingsindustrie.

Het ontwerp van het bedrijfspand is zeker een bijzonder ontwerp te noemen, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt. Het ontwerp is verder voorzien van diverse accentueringen bij de entree, maar ook het boven het hoofdvolume uitstekende kantoor is een blikvanger.

Het ontwerp kenmerkt zich mede doordat de kantooromgevingen in de binnenste zone zijn gesitueerd waaromheen de productielocaties zijn geplaatst. Om voldoende daglicht in het kantoor te kunnen waarborgen is in het centrum van het gebouw een binnentuin met daaromheen liggende gevels van het kantoor voorzien.

Nieuwbouw bedrijfspand Niverplast in Nijverdal.

Ontwerp en BREEAM-NL

Nieuwenhuis Bouwbedrijf ontwerpt en bouwt volgens de Design&Build constructie het gebouw van ca. 13.000 m2. In opdracht van Nieuwenhuis Bouwbedrijf en Som= Oldenzaal brengt de Nieman Groep adviezen uit op het gebied van BREEAM. Wij onderbouwen onder andere POL8 (geluidsoverlast), WST1 (afvalmanagement op de bouwplaats), MAT5 (materiaalgebruik) en HEA10 (temperatuuroverschrijding). Daarnaast voeren wij het Commissioningmanagement volgens MAN1 uit.

De bouw is gestart in februari 2015, de verwachte oplevering is eind 2015. Bekijk hier de bouwwebcam.

Wilt u meer weten over werkzaamheden van Nieman voor bijzondere bedrijfsgebouw?

Neemt u dan met Martin Dunnink contact op.

Lees meer

Niverdal-Nijverdal © Bouwbedrijf Nieuwenhuis