Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op dit moment is de realisatie van de nieuwe brede school in Scheemda in volle gang. De Brede School is een verzamelgebouw met aanbod van onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De school voldoet aan het Programma van Eisen Frisse scholen. Ook is de school gasloos en aardbevingsbestendig.

Brede School Scheemda

Advisering

Nieman adviseerde de bouwregelgeving, akoestiek, brandveiligheid en bouwfysica van deze Brede School. Wij zijn vanaf de eerste schetsen tot en met de oplevering nauw betrokken in het bouwproces. In september 2020 nemen de kinderen de energieneutrale school in gebruik.

Praktijkmetingen

Tijdens de uitvoeringsfase voerde Nieman tussentijds en voor de oplevering, luchtdichtheidsmetingen uit. Dit om te beoordelen of vereiste qv;10-waarde uit de EPC gehaald wordt.

De qv;10-waarde en daarmee de luchtdichting van de gebouwschil is een goede indicator voor bouwkwaliteit. De luchtdichting heeft niet alleen een relatie met het beperken van de energievraag, maar bijvoorbeeld ook met akoestiek, brandveiligheid, comfort en waterwerendheid.

Dankzij onze adviezen en de fijne samenwerking met De Groot Vroomshoop is het voor de betrokkenen mogelijk geweest om een qv;10-waarde van 0,163 dm³/s.m² te realiseren. Hiermee wordt voldaan aan de streefwaarde.

Een resultaat waar wij samen trots op mogen zijn!

Luchtdichtheidsmeting Brede School Scheemda door Nieman Luchtdichtheidsmeting Brede School Scheemda door Nieman

Heeft u vragen over de praktijkmetingen of advisering van deze Brede School?

Neemt u dan met Jelle Paarhuis contact op.