Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Artist-impression_20 woningen Besto-terrein Zwartsluis_01Op het voormalige Besto-terrein in Zwartsluis realiseert Jorritsma Bouw in twee fasen twintig sociale huurwoningen voor Wetland Wonen. Dit bouwproject wordt Design & Build uitgevoerd. Daarvoor werkt Jorritsma Bouw nauw samen met onder meer TWA Architecten, Jansen Wesselink, Nieman Raadgevende Ingenieurs en installatiegroep Breman.Bij het ontwerp is rekening gehouden met de onderhoudslast voor de toekomst. De woningen hebben een minimale levensduur van vijftig jaar; voor die periode maakte Jorritsma Bouw voor de opdrachtgever een overzicht van het te verwachten onderhoud. De totale bouwperiode zal 26 weken beslaan.

Bouwplaats

De woningen worden gebouwd aan de rand van Zwartsluis. Omwonenden zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Omdat er geboord is in plaats van geheid, hebben zij weinig geluidshinder ondervonden. Jorritsma Bouw situeerde de toegang van de bouwplaats opzettelijk aan de doorgaande weg. Dit om de overlast voor omwonenden van aan- en afrijdend bouwverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nieman heeft voor dit project tijdens de selectiefase en voor de Aanvraag Omgevingsvergunning de energieconcepten EPC = 0,4 en EPC = 0 opgesteld.

Artist-impression_20 woningen Besto-terrein Zwartsluis_02Informatie
  • Opdrachtgever: Wetland Wonen Groep Vollenhove
  • Architect: TWA Architecten, Burdaard (© impressies rechts)
  • Bouwadviseur: Nieman Raadgevende Ingenieurs, Zwolle
  • Installateur: Breman, Drachten
  • Periode van uitvoering: fase 1, 2016 en fase 2, 2017
Lees meer