Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In 3 samenwerkdagen van VO tot contractstukken voor 35 woningen

Impressie-35-woningen-Zevenbergen

Ketensamenwerking voor nieuwbouw 35 woningen Lage Wipstraat Zevenbergen

Oktober 2014 is er in Son iets bijzonders gebeurt. Samen met alle ketenpartners zowel van de voorbereiding als de uitvoering is er 3 dagen samengewerkt om tot een aanvraag omgevingsvergunning en contractstukken te komen voor 35 woningen te Zevenbergen. Dit proces duurt normaal minimaal 3 maanden. Alle ketenpartners waren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hard aan het werk terwijl de temperatuur in de vergaderruimte steeds verder opliep. Op sommige momenten werd er intensief overlegt, op andere momenten werd er geconcentreerd en doodstil gewerkt.

Samenwerking tussen alle partijen

Alle partijen waren bereid om mee te denken, oplossingen aan te dragen en, wanneer nodig, water bij de wijn te doen. Het is heel leerzaam om overwegingen van andere partijen te horen, dit zal in vervolgtrajecten extra begrip opleveren naar anderen partijen. Als Nieman zijn wij vaak betrokken bij veel aspecten van het bouwproces: de regelgeving gaat over veel elementen. Hierdoor is het heel prettig en voelt het als luxe om op de hoogte te zijn van alle beslissingen en overwegingen en hier input aan te kunnen geven. Door het maken van de GPR Gebouw berekening zijn daar mogelijk nog meer elementen aan toegevoegd en ook hiervoor waren alle partijen aanwezig die zowel input konden leveren als beslissingsbevoegd waren, dit laatste hielp om snel tot beslissingen te komen.

Impressie-overview-35-woningen-Zevenbergen

Resultaat een GPR Gebouw met cijfer 8 in plaats van 6 !

Bij alle beslissingen die er genomen zijn is integraler gekeken waarbij alle aspecten goed overwogen zijn door alle partijen. Dit heeft voor ons zich geuit in een uitgebreide rapportage waarin alle aspecten bekeken zijn (niet alleen het minimaal benodigde) en alle aspecten op elkaar zijn afgestemd. Wij zijn dan ook erg blij met de inzet van alle ketenpartners en het risico dat Huybregts heeft genomen om dit proces zo in te steken.

gpr_gebouw_certificaat_toont_duurzaamheid We werken graag mee aan andere projecten op deze manier.

Heeft u hierover een vraag laat uw gegevens achter en wij nemen met u contact op.

Lees meer op Huybregts-systeembouw.nl