Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Hogekwartier Amersfoort

Wonen, ontmoeten, ontspannen en sporten in de nieuwe stadswijk van Amersfoort. Aan het Hogekwartier rondom de Hogeweg worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats wordt hiervoor gesloopt. Het viaduct is gerealiseerd en de bouw van woningen is in volle gang. Het sportcomplex Amerena wordt in 2018 opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

In onderstaande situatie en impressie de nieuwe stadswijk

Situatie nieuwe stadswijk Hogekwartier Impressie nieuwe stadswijk Hogekwartier Amersfoort

 

Werkzaamheden van Nieman voor de diverse velden:

Veld 1

Voor 14 eengezinswoningen, 75 appartementen, een hostel, een parkeerkelder en commerciële ruimten op veld 1 adviseerden wij in opdracht van De Alliantie de bouwfysica, geluidwering en akoestiek en de brandveiligheid. Het project is gebouw door Slokker Bouwgroep en eind 2016 opgeleverd.
Lees hier meer over de werkzaamheden van Nieman voor deze gebouwen.

Veld 2

Voor de 133 woningen De Dirigent en Het Orkest op veld 2 adviseerden wij in opdracht van De Alliantie het energieconcept en de W/E-installaties. Het gebouw wordt in 2017-2019 door Van Wijnen Harderwijk gebouwd.

Veld 5

Voor de 70 appartementen De Rondine op veld 5 voerden we in opdracht van Lithos Bouw een beoordeling van de bouwkundige details uit.

Veld 6

Hiervoor hebben we in 2017 tijdens de VO-fase het energieconcept opgesteld in opdracht van De Alliantie.

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met Gijs Gast of Peter Smits.

Lees meer