Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Parkeergarage Designer Outlet Center Roermond

De nieuwe parkeergarage, die modulair wordt gebouwd, krijgt in fase 1 een capaciteit van circa 1700 parkeerplaatsen. Bij de bouw wordt rekening met eventuele uitbreiding, zowel horizontaal als verticaal: er kan een nieuwe parkeerlaag bovenop de garage worden gebouwd, bovendien kan er een identieke garage met dezelfde capaciteit tegenaan komen. Dat zou betekenen dat er 3400 nieuwe parkeerplaatsen bijkomen, waarmee het de grootste parkeergarage van Nederland wordt.

Continental Car Parks gaat een garage realiseren volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. De gevels van de trappenhuizen, aan de rand van de garage, bestaat vooral uit glas; de trappen zelf worden extra breed. De gevel van de garage krijgt vanaf de eerste verdieping houten lamellen.

De bouw van de nieuwe garage begint in april, de oplevering staat gepland vlak voor de drukke decembermaand.

Parkeergarage-Designer-Outlet-Roermond

Nieman ontwerpt brandveiligheidsconcept

Nieman heeft Continental Car Parks vanaf de aanbestedingsfase tot aan de bouwvergunning bijgestaan om te komen tot een voldoende veilig maar ook kostenefficiënt brandveiligheidsconcept. De omvang van deze garage is zodanig dat niet zonder meer van natuurlijke ventilatie kan worden uitgegaan.

We hebben aangetoond dat de vides zorgen voor voldoende afvoer van lucht, zowel in het normale gebruikssituatie als bij brand. Daarnaast is berekend hoe zwaar de staalconstructies uitgevoerd moeten worden om bestand te zijn tegen “traveling fire”, een specifiek brandscenario dat ontstaat in de parkeergarage wanneer de brandweer de brand niet tijdig kan blussen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project of als u ook uw gebouw wil nameten dan neemt u contact op met een van onze brandveiligheidsadviseurs.

Lees meer