Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op 3 maart 2017 is de nieuwe parkeergarage aan het Katwolderplein in Zwolle geopend. De garage bestaat uit zes lagen en biedt aan circa 720 voertuigen. Aannemer BAM heeft voor de realisatie van dit werk de kennis en kunde van BAM Infra en BAM Bouw en Techniek gebundeld. Het gaat om een engineer & construct-opdracht die medio juni 2015 werd gegund op basis van de meest economische aanbieding. De nieuwe Pathé-bioscoop is tegen de parkeergarage aangebouwd.

Parkeergarage Katwolderplein Zwolle

Hoge eisen

Met de bouw van de nieuwe parkeergarage wil de gemeente Zwolle voorzien in een toegenomen behoefte. Zo’n vijfhonderd plekken in de garage gaan de binnenstad ontlasten, de overige ruim tweehonderd plekken komen tegemoet aan de parkeervraag die zal ontstaan als gevolg van de bouwprojecten ter plekke. Daarnaast moet de parkeergarage voorkomen dat de binnenring verder wordt belast met als gevolg dat de doorstroming op en leefbaarheid langs die binnenring zal verbeteren. Het gebouw heeft één ondergrondse en vijf bovengrondse lagen en aan de uitstraling zijn, net als aan de energiezuinigheid en duurzaamheid, hoge eisen gesteld. De architect, DOK Architecten, heeft eveneens de Pathé-bioscoop ontworpen.

Parkeergarage-Katwolderplein-Zwolle_interieur02

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nieman Zwolle adviseerde in opdracht van BAM Bouw en Techniek de brand- en vluchtveiligheid van de garage. Ook adviseerden we maatregelen voor het beheersen van de nagalmtijd (ruimte-akoestiek) en de bouwfysica van de garage en beheerdersloge.

Parkeergarage-Katwolderplein-Zwolle_interieur03-controleruimte

Meer informatie
Links
Bekijk de timelaps gemaakt door BAM Bouw en Techniek