Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Impressie © Aan de Stegge 06-2016

Impressie © Aan de Stegge 06-2016

Begin 2016 start Continental Car Parks met de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het centraal station in Zutphen. De parkeergarage is ontworpen door architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam en heeft een capaciteit van 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling van 650 vierkante meter.

De nieuwe parkeergarage heeft de uitstraling van een pakhuis en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. De parkeergarage krijgt twee wokkelvormige hellingbanen, wat zorgt voor een uniek aanzicht. Op de gevel wordt de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven.

Adviseur tenderfase

Nieman Raadgevende Ingenieurs is huisadviseur ten aanzien van de brandveiligheid van de parkeergarages van Continental Car Parks. Vanaf de start het ontwerp voor de tender, wordt met een team van Continental Car Parks, constructeur JVZ, de bij het project betrokken architect en Nieman gewerkt aan de ontwikkeling van het plan. Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van de parkeergarage zijn uiteraard van groot belang. Echter ook de brandveiligheid wordt niet uit het oog verloren. Door de jarenlange nauwe samenwerking tussen vaste partijen ontstaan er mooie projecten.

Adviseur vergunningfase

Wanneer de tender gewonnen wordt, zorgt Nieman voor de berekeningen en rapportages die  nodig zijn voor de vergunningverlening. Zo wordt er beoordeeld of de parkeergarage voldoende open  is om ervan uit te kunnen gaan dat de brand lokaal blijft. Tevens wordt er gerekend aan de thermische belasting van een brand op de stalen constructies, om te beoordelen hoe zwaar deze uitgevoerd moeten worden om ze onbekleed te kunnen laten, zonder dat daarbij de parkeergarage bij een brandende auto bezwijkt.

Impressie Parkeergarage Zutphen Discussies bevoegd gezag

Er heerst veel discussie in Nederland over de brandveiligheid van bovengrondse, natuurlijk geventileerde parkeergarages. Het ontbreken van concrete normen voor dit soort parkeergarages zorgt regelmatig voor discussie met de vergunningverlener (de gemeente) en de veiligheidsregio’s die de gemeenten hierin adviseren. Nieman staat Continental Car Parks bij in deze discussies om voor ieder project te komen tot een veiligheidsniveau dat passend is voor de betreffende situatie.

Lees meer op Continental Car Parks

Wilt u meer weten over de adviesdiensten voor dit parkeergebouw?

Neemt u dan contact op met een van onze brandveiligheidsadviseurs.