Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

100 Jaar geleden was het gebied aan het IJ in Amsterdam-Noord als scheepswerf in gebruik. Anno 2021 staan op dit terrein de eerste 2 fases van nieuwbouwproject Pontkade.

‘Pontkade 1 en 2’ bestaat uit zeven moderne woongebouwen rondom een weelderige, groene binnentuin. Pontkade 1 en 2 biedt ruimte aan 252 koop- en huurappartementen, waaronder ook penthouses en lofts. Op de begane grond is er ruimte voor winkels, creatieve bedrijvigheid, kleinschalige kantoren en horeca. Binnen het complex kan op 3 niveaus worden geparkeerd.

In opdracht van IBB Kondor / Kondor Wessels Amsterdam heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs voor dit project de risicoanalyse en kwaliteitsmonitoring tijdens de bouw verzorgd.

Werkzaamheden Nieman

De werkzaamheden van Nieman richtten zich binnen dit project op het in kaart brengen van eventuele risico’s in relatie met de voorschriften van het bouwbesluit. Ook hebben we kwaliteitsbeheersings- en controlewerkzaamheden uitgevoerd. We doen dit om het keurings- en toetsplan te waarborgen en het kwalitetsdenken van het team te stimuleren bij het nemen van correctieve en beheersmaatregelen.

Vragen over dit project?

Neem contact op met Paul Walta, adviseur bouwtechniek of Cor Ruiter, senior adviseur.


Doorlooptijd

Naar verwachting vindt de oplevering begin 2021 plaats.

Betrokken partijen

Opdrachtgever: IBB Kondor / Kondor Wessels Amsterdam en BMB Ontwikkeling
Architect          : Architekten Cie

Meer informatie

https://www.ibbkondor.nl/nl/projecten/detail/pontkade-amsterdam
https://www.ndsm.nl/location/pontkade-fase-1-2/
https://www.bmb.nl/projecten/wonen-op-ndsm.html
https://cie.nl/pontkade