Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De Wilhelminapier in Rotterdam is een van die stukjes Nederland waarin te zien is waar bouwend Nederland toe in staat is. De Wilhelminapier nodigt mensen uit om er te wonen en te recreëren. Een ware eyecatcher voor de stad Rotterdam.

Vanaf 2014 adviseerde Nieman de ontwikkeling van de woontorens Boston & Seattle van in totaal 25 bouwlagen. In de twee kelderverdiepingen is een gemeenschappelijke parkeergarage gelegen. De woontorens delen boven de grond de eerste vijf bouwlagen. In totaal zijn er 220 appartementen in het project gelegen. Daarnaast is er ruim 1.500 m2 aan winkels en horeca op de begane grond aanwezig.

bouwfoto woontorens Boston en Seattle

Ontwikkelfase

Tijdens de ontwikkelfase hebben wij in het ontwerpteam plaats genomen en geadviseerd op het gebied van bouwregelgeving, brandveiligheid en installaties. Ook hebben wij een gecertificeerde bouwplantoets uitgevoerd. Lees meer

Praktijkmetingen

Inmiddels zijn de woontorens bijna oplevergereed. De aannemer J.P. van Eesteren heeft ons gevraagd ze te ondersteunen bij het aantonen dat de woningen voldoen aan de akoestische eisen. Hiervoor gaan we onder andere de geluidisolatie tussen de woningen onderling meten. Ook meten we de geluidwering van de gevels, de installaties in de eigen woningen en de geluiduitstraling van de glazenwasinstallatie. Met name de laatste meting is een uitdaging, gelukkig hebben we genoeg medewerkers zonder hoogtevrees in dienst. Tijdens dit onderzoek meten we de geluiduitstraling van de werkende glazenwasinstallatie op de bovenste verdieping. Hieronder een aantal foto’s van deze praktijkmetingen die in augustus 2017 uitgevoerd zijn.

Meting Boston en Seattle woontorens praktijkmeting akoestiek Boston & Seatlle Rotterdam praktijkmeting akoestiek Boston & Seatlle Rotterdam Boston en Seattle in Rotterdam praktijkmeting akoestiek Boston & Seatlle Rotterdam

Meer informatie

Vragen

Wilt u meer weten over de praktijkmetingen voor deze woontorens neem dan contact op met Gijs Gast. Bij andere vragen neemt u met John Bouwman of Ruud van Herpen (brandveiligheid) contact op.