Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Liornehuis, de flat in Hoorn waarin 45 jaar lang ouderen gehuisvest waren, heeft een nieuwe toekomst gekregen als appartementencomplex.

Het voormalige Liornehuis is eind augustus 2014 aangekocht door de Scholtens Groep. Na een haalbaarheids-/ marktonderzoek van één maand zijn de eerste schetsontwerpen begin oktober 2014 gemaakt. Het traject met de architect, constructeur, adviseurs (waaronder Nieman), omwonenden en de gemeente heeft circa twee maanden geduurd, wat resulteerde in het indienen van de omgevingsvergunning op 27 november 2014 en een verkoopmanifestatie op 10 december met eigen modelwoning in het atrium van het Scholtens Gebouw. De omgevingsvergunning is 19 december 2014 verstrekt. Zeven weken later was deze op 6-2-2015 onherroepelijk. Start sloopwerkzaamheden/asbestsanering was half januari 2015. Start feitelijke wederopbouw half februari 2015. Sleuteloverdracht eind juni 2015.

Resultaat: 82 verkochte appartementen met blijde kopers in 10 maanden tijd! Daarbij is er in de plint ook een HOED (Huisartsen Onder Een Dak) gesitueerd.

Werkzaamheden Nieman

Een voorbeeld van transformatie waarbij optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de verbouwvoorschriften bieden.
Nieman begeleidde de bouwaanvraag en de akoestische, brandveiligheid- en energetische advisering .
Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerton Starink of Johan van der Graaf

Nominatie voor VGK Architectuurprijs 2015/2016

Kaap Hoorn is in de categorie Renovatie genomineerd voor de VGK Architectuurprijs 2015/2016
Bij de renovatie van Kaap Hoorn door GeO architecten is het oorspronkelijke verpleeghuis omgebouwd tot een appartementencomplex met 83 wooneenheden. Door de toepassing van gevel vullende puien en zelfdragende balkons van 8 m2 is het gevelbeeld vernieuwd. Het gebouw richt zich met deze aanpassingen op jongere bewoners.

Lees meer

Het 45 jaar oude Liornehuis zoals het er voorheen uitzag. (Foto HMC)

Het 45 jaar oude Liornehuis zoals het er voorheen uitzag. (Foto HMC)

Het Liornehuis nieuwe stijl, met als extra de royale balkons. (Illustraties GeO Architecten/Constructiebureau Tentij)

Het Liornehuis nieuwe stijl, met als extra de royale balkons. (Illustraties GeO Architecten/Constructiebureau Tentij)

Kaap Hoorn in juli 2015 (Foto Scholtens Groep)

Kaap Hoorn in juli 2015 (Foto Scholtens Groep)