Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Café Roest ligt in de stadswerf Oostenburg. Oostenburg ontwikkelt zich de komende jaren tot een nieuwe stoere stadswijk. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard met de 19e-eeuwse gebouwen Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Renovatie

Bij de renovatie van het huidige café restaurant wordt het concept aangepast naar de behoeften van de “nieuwe” bezoeker. Café Roest verwacht een kleur- en contrastrijk publiek die gaan genieten van de nieuwe relaxte ambiance.

Impressie Oostenburg met café Roest door Studio Prins

Impressie Oostenburg met café Roest door Studio Prins

Hoe adviseert NIEMAN de renovatie van café Roest?

Wij zijn als bouwfysisch adviseur betrokken bij de renovatie. Voor de aanvraag omgevingsvergunning verzorgen wij de brandtechnische beoordeling en zetten wij een brandveiligheidsconcept op met het eindresultaat een brand- en vluchtveilig gebouw. Daarnaast toetsen wij het gebouw aan het Bouwbesluit en PVE en bedenken we gelijkwaardige oplossingen waar nodig. Wij adviseren op bouwfysisch gebied zodanig dat er een prettig binnenklimaat ontstaat voor de bezoekers.

Samen met onze collega’s van Het GeluidBuro geven wij akoestisch advies zodat de akoestiek ín en de geluidbelasting náár de omgeving van het café-restaurant voor bezoekers en omwonenden als prettig wordt ervaren.

Wie zijn onze partners in de bouw voor deze renovatie?

Eigenaar Koudgasgebouw V.O.F. ontwikkelt dit project samen met Hans van Dam project management & adviseur. De constructeur is JVZ Ingenieurs uit Nijmegen. Het ontwerp komt van architect Studio Steebruggen.

Heeft u een vraag over de advisering voor deze renovatie?

Neem dan met Ronald Pool contact op.

Lees ook