Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het stadskantoor van Alkmaar heeft nieuw kantoorconcept gekregen waarin onderling contact en communicatie centraal staan. Het realiseren van een open kantoor met een vide moet bijdragen aan andere manier van werken. Het ontwerp is van Proof of the Sum. Het interieurontwerp is geselecteerd voor de longlist van de FRAME awards 2019

Advies NIEMAN

Nieman heeft de akoestische kwaliteit van het open kantoor in kaart gebracht en verbetervoorstellen gedaan. Op het gebied van brandveiligheid adviseerde Nieman over de gewijzigde ontvluchting en noodzakelijke aanpassingen aan de sprinklerinstallatie.

Interieur trap Stadskantoor Alkmaar copyright Marcel van der Burg

Stadskantoor Alkmaar, foto Marcel van der Burg

Visie gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een gewaagd doel. Zij wil in 2021 de meest innovatieve 100.000+ gemeente worden van Nederland. Innovatief op het gebied van dienstverlening en in de wijze van onderlinge samenwerking. Hiervoor is een organisatie ontwikkelplan opgesteld. Samen met een verandering van het organisatiemodel wordt het aanpassen van de eigen huisvesting als een cruciaal middel genoemd om deze doelstelling te behalen. De werkwijze verschuift van afdelingen met vaste teams en een eigen vastomlijnd takenpakket naar een organisatie met steeds wisselende teams op basis van competenties en eigen verantwoordelijkheden. In het geval van de huisvesting stelde het ontwikkelplan:  “Het creëren van een flexibele, duurzame werkomgeving, die een efficiënte en effectieve manier van werken stimuleert en die uiting geeft aan de identiteit van de organisatie en deze ook versterkt”.

Vragen?

Heeft u vragen over onze advisering voor dit mooie project? Neemt u dan met Saskia Peters-Hegeman contact op.

Meer informatie

 

Bekijk de video van Proof of the Sum