Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Rotterdam Ahoy wordt uitgebreid met een nieuw Convention Centre.

Rotterdam Ahoy breidt uit door het vergroten van de beurshallen, het toevoegen van een muziekzaal voor 7000 bezoekers en door een internationaal congrescentrum voor 3000 bezoekers.

Rotterdam Ahoy Covention Centre bron impressie Kraaijvanger

bron impressie: Kraaijvanger

Uitbreiding

Rotterdam Ahoy bestaat dus eind 2020 uit een nieuw entreegebouw en het Ready To Move Stage (RTM stage). De RTM Stage kan ingezet worden als auditorium en als concertzaal. Op de tweede en derde etage komen de 35 break out rooms die los van elkaar of gezamenlijk kunnen worden gebruikt.

Dynamische gevel na transformatie

Na de transformatie krijgt Ahoy een transparante entree en een dynamische gevel die het complex uniek verlicht.

Werkzaamheden Nieman

Het Internationaal Convention Centrum (ICC) is echt een project met allure en treedt straks prominent op de voorgrond van het bestaande Ahoy complex. De aansluiting op het bestaande gebouw maar ook het feit dat er binnen ICC gelijktijdig diverse evenementen kunnen plaatsvinden maken van ICC een technisch hoogstandje.

Nieman draagt in opdracht van de bouwcombinatie Hart van Zuid sinds 2016 bij aan de praktische invulling van het kwaliteitsmanagement. Wij nemen de rol van  “onafhankelijke kwaliteitsmanager” in om de kwaliteitskern heen van de bouwcombinatie. Aan de voorzijde zijn de kaders gesteld over hoe het proces van kwaliteitsbeheersing wordt ingericht.

Allereerst maken we een gedegen kwaliteitsplan en richten wij de nodige digitale middelen in voor de kwaliteitscontroles. Zo ontstaat er een heldere verantwoordelijkheidsverdeling en kunnen we op een structurele wijze de kwaliteit monitoren tijdens de realisatie en oplevering.

Op basis van risicomanagement zijn daarnaast door experts en specialisten van Nieman specifieke audits en inspecties uitgevoerd.

Partners bouwcombinatie

  • Opdrachtgever : Gemeente Rotterdam
  • Ontwikkelende bouwer : Ballast Nedam, Heijmans
  • Architect : Kraaijvanger
  • Opleverdatum : eind 2020

Heeft u vragen over ons kwaliteitsmanagement voor het Rotterdam Ahoy Convention Centrum?

Met vragen over het project en het proces van kwaliteitsbeheersing kunt u terecht bij Emile Jansen. Vragen over het kwaliteitsmanagement stelt u aan Jurgen Slippens

Lees ook