Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Terracetower Amsterdam

De Terracetower wordt gebouwd tegenover het iconische nhow RAI Hotel in Amsterdam. Het gebouw bestaat uit  flexibele kantoorruimtes en commerciële functies met een ondergrondse parkeergarage.

Suitsupply HQ Amsterdam met integrale Nieman advisering

Weer een blikvanger in Amsterdam

Wat direct de aandacht naar dit gebouw trekt is het overhellende ontwerp met als blikvanger de trapsgewijs verspringende daken die ook terassen zijn. Om dit ontwerp te realiseren is een bijzondere constructie nodig. Deze bestaat uit een zware, versprongen kern van beton. Aan deze kern zitten speciale verbindingen waaraan de verdiepingen hangen en schuine kolommen in de voor- en achtergevel. Op deze manier ontstaat aan de voorzijde van het gebouw een publieke groene omgeving en aan de achterzijde gestapelde groen dakterrassen. Het gebouw telt 13 verdiepingen boven maaiveld en 2 bouwlagen ondergronds, waarvan een bouwlaag bestaat uit de parkeergarage.

Integrale advisering vanaf ontwerp tot en met de uitvoering

Nieman verzorgt sinds 2016 de advisering op het gebied van bouwfysica, bouwregelgeving, brandveiligheid en akoestiek. Het gaat hier om de advieswerkzaamheden in de ontwerpfase. Tijdens de werkvoorbereiding beoordelen wij de complexe detaillering en geven we bouwfysische ondersteuning. Tijdens de bouw voeren wij bouwfysische kwaliteitscontroles uit.

Partners in de bouw

Het gebouw is een ontwerp van het Deense architectenbureau BIG. De ontwikkelaar is C2 Vastgoed. De realisatie is in handen van aannemer J.P. van Eesteren. Andere partijen die een bijdrage leveren zijn Van Rossum raadgevend ingenieurs en Techniplan. Het ontwerp is in 2017 BREEAM Excellent gecertificeerd. In de loop van 2020 wordt Suitsupply HQ in gebruik genomen.

Wilt u meer informatie over onze advisering voor Suitsupply HQ?

Of misschien wilt u onze adviseurs wel inzetten bij uw bijzondere gebouw? Neemt u dan contact op met John Bouwman of Gerton Starink.

Lees ook

 

Suitsupply HQ Amsterdam met integrale Nieman advisering