Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad, direct aan het stationsplein en het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier. Dit is het eerste The Student Hotel (TSH)  in Delft na de oprichting van diverse binnenstedelijke vestigingen in universiteitssteden zoals Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Groningen en Barcelona en Parijs.

The_Student_Hotel_Delft_©Ossip

The Student Hotel Delft ©Ossip

Elkaar ontmoeten staat centraal ongeacht of je naar het hotel komt om te werken, studeren, logeren, sporten of te eten. TSH in Delft heeft 342 kamers voor short- en long-stay. In het hotel zijn diverse gemeenschappelijke ruimtes (circa 1.600 m²), waaronder een receptie met ‘lounge- en gamegedeelte’, een bar-restaurant (The Commons), samenwerkingsruimten (TSH Collab), les- en studieruimten (TSH Classrooms) en een fitness en wasserette. Een inpandige fietsenstalling voor The Student Hotel haar ‘bike-sharing-concept’ maakt het hotel compleet.

Hoge duurzaamheidsdoelstelling

Het gebouw onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. Het hotel in Delft is het eerste hotel van The Student Hotel groep in Nederland dat is gerealiseerd conform BREEAM certificeringscriteria.

Het gebouw krijgt geprefabriceerde badkamers en wordt uitgerust met een WKO-installatie en zonnepanelen als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid. Het ontwerp is geheel uitgewerkt in een 3D BIM-model.

NIEMAN is integraal adviseur en BREEAM-Expert

Nieman ondersteunde het ontwerpteam op een integrale wijze om te komen tot een gebouwontwerp dat aan reguliere (Bouwbesluit) en de gebruik- en comforteisen van TSH voldoet. Een gebouw waarin het comfortabel verblijven is. De wens van de opdrachtgever om te komen tot een BREEAM label “Very Good” voor dit gebouw is door het bouwteam omarmd. Nieman vervulde hierbij de rol van BREEAM-Expert tijdens ontwerp en realisatie Verder adviseerde wij op het gebied van:

  • Geluidisolatie tussen ruimten en gevelgeluidwering
  • Installatiegeluid in het gebouw en beperken geluidemissie naar de omgeving
  • Ruimteakoestiek
  • Bouwfysica, bouwtechniek en energieconcepten
  • Bouwregelgeving en brandveiligheid
  • Breeam Expertbegeleiding
  • GPR gebouw certificaat

Projectteam

The Student Hotel, BAM Bouw en Techniek en KCAP architecten

The Student Hotels en Nieman

Judith Dessing, directeur Nieman Groep Projectleider Judith Dessing over The Students Hotels:

 “We staan voor een integraal, praktisch advies”

“Onze adviseurs schuiven graag mee aan om hun brede kennis te delen met het team. Ter plekke worden mogelijkheden en alternatieven besproken om het ontwerp te optimaliseren. Wij denken mee in de ontwerpfase én in de uitvoeringsfase en streven naar slimme en praktische oplossingen. Juist onze kennis van de praktijk onderscheidt ons van andere ingenieursbureaus. Kwaliteit bereik je alleen als het tijdens de uitvoering goed gaat. Dus als het ontwerp maakbaar is.”

Binnen TSH is deze meerwaarde niet onopgemerkt gebleven. Nieman heeft inmiddels een bijdrage geleverd aan Studenthotel Amsterdam City, Studenthotel Maastricht, Studentenhotel Eindhoven, Studenthotel Groningen en is nu betrokken bij Studenthotel Delft.

Lees meer over The Student Hotel

Heeft u vragen over de Nieman advisering voor The Student Hotels?

Neemt u dan met Judith Dessing contact op.

The_Student_Hotel_Delft_©Ossip

The Student Hotel Delft ©Ossip