Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Bouwondernemers ontwerpen betaalbare en unieke duurzame woning

tHuis: Bewoners kunnen vrijstaande woning zelf samenstellen; energierekening is nul euro

Drie bouwondernemers maken duurzaam wonen in Nederland betaalbaar door een unieke vrijstaande woning in de markt te zetten. Het zogenaamde ‘Active House’ kan door de koper helemaal zelf worden samengesteld en is meer dan duurzaam.

Dit huis komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen 19 het atelier architecten, aannemer Nijhuis Bouw BV en bouwfysisch- en installatieadviseur  Nieman Raadgevende Ingenieurs. Door deze samenwerking kan dit duurzame en hoogwaardige ‘Active House’ voor een concurrerende en vaste prijs op de markt worden gezet. Groot voordeel is het extra woongenot en de bewoners betalen geen energiekosten meer.

tHuis artist impressie Active House

‘Active House’

Een unieke combinatie van architectuur, comfort, milieu en energie. Deze woning is ontworpen vanuit de traditionele gedachte hoe een Nederlands huis eruit moet zien, maar dan met een hoogwaardig architectonische twist. De architectuur kenmerkt zich door zijn heldere vormgeving, strakke belijning, verfijnde details en moderne uitstraling.

Op het gebied van duurzaamheid en comfort gaat deze woning nog een stap verder dan de meeste duurzame woningen. ‘tHuis is namelijk een ‘Active House’; een huis waarbij in alles rekening is gehouden met goede luchtkwaliteit, veel daglicht, goede ventilatiemogelijkheden, ruimtelijke beleving, woongenot, goede isolatie en verantwoorde duurzame (lokale) materialen.

Een goed huis is comfortabel, milieubewust en natuurlijk energiezuinig. Daar draait het om bij ‘Active House’; een visie op bouwen en wonen die uitgaat van de mens als gebruiker. Er is daarom veel aandacht voor gezondheid: veel daglicht, goede ventilatiemogelijkheden en prettig binnenklimaat in winter en zomer. Daarnaast is het huis goed geïsoleerd, worden er verantwoorde duurzame materialen gebruikt en heeft het een goed ontworpen installatie. Een ‘Active House’ legt de basis voor een gezond en comfortabel leven, heeft een positief effect op de woonomgeving. En natuurlijk draagt het bij aan de energierekening van de bewoners.

tHuis artist impressie Active House

De besparing


Het ‘Active House’ is energieneutraal. Wat wil dat zeggen? Het huis is zo gebouwd dat u energiezuinig kunt wonen. Daarom heeft het meer isolatie dan gebruikelijk, drielaags glas, goede kierdichting en een energiezuinig ventilatiesysteem. Bovendien wekken de zonnepanelen zo veel stroom op dat de elektriciteit voor alle apparaten wordt opgewekt door zonnestroom. Daarom heeft de woning ook geen gasaansluiting. Hoe wordt de woning dan warm gehouden bij koud weer en hoe krijgt u warm water om bijvoorbeeld te douchen? Ook dat gaat volledig duurzaam. Het huis is uitgerust met een warmtepomp die (ook bij koud weer) energie uit de lucht haalt en dat omzet in warmte.

Toch heeft de woning wel gewoon een aansluiting op het elektriciteitsnet en krijgt ook een rekening. De hoeveelheid zonnepanelen is zo groot dat een gemiddeld gezin in een jaar evenveel aan het elektriciteitsnet levert als dat u nodig heeft. In dat geval is het eindbedrag op de jaarrekening dus 0.

Grote keuzevrijheid

Met de ingrediënten van het ‘Active House’ en de grote keuzevrijheid is het mogelijk elke droomwoning samen te stellen binnen het concept. Stapsgewijs stelt de toekomstige bewoner de woning samen tot een eigen uniek ‘tHuis.

  1. Kies uw kavel; de plek waar u wilt wonen is de eerste belangrijke stap. De woning past vrijwel op iedere kavel door zijn flexibiliteit.
  2. Kies uw basisplattegrond; De woning tHuis heeft 2 basisplattegronden. Op basis van uw woonwensen en de optimale zonoriëntatie van de kavel kiest u uw basisplattegrond.
  3. Kies uw eventuele uitbreidingsopties; Om de basiswoning uit te breiden is het mogelijk om verschillende uitbreidingsmodules te kiezen. Dit varieert van het uitbreiden van de woonkamer of keuken, een aangebouwde garage of berging met carport, een extra slaap-/ of werkkamer op de begane grond, een veranda die het leefgebied van de woning naar buiten verlengt of een vaste trap naar de zolder.
  4. Kies uw gevelmaterialen; de woning kan in allerlei verschillende gevelbekledingen worden uitgevoerd variërend van metselwerk (in diverse kleuren), wit stucwerk of houten geveldelen. Zo wordt iedere woning uniek, voegt hij zich in zijn omgeving en sluit hij naadloos aan bij uw woonwensen.

 

Bouwkosten

‘tHuis zorgt ervoor dat het eindbedrag op de energierekening voor een gemiddeld gezin 0 is. Door de slimme samenwerking tussen Nijhuis Bouw, Nieman en 19 het atelier architecten is er desondanks voor gezorgd dat de bouwkosten (inclusief bijkomende kosten) niet afwijken van een regulier bouwplan.

Dit is dé kans om te wonen tegen lage maandlasten. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met 19 het atelier architecten in Zwolle of met info@nieman.nl.

Lees meer over tHuis