Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Onderzoeksinstituut TNO laat op de campus van de TU Delft een laboratorium voor bouwinnovatie neerzetten. In het gebouw wordt onderzoek gedaan, gericht op innovatie en levensduurverlening van HVAC installaties, materialen, energie en constructies. Het ontwerp is gemaakt door GROUP A.

Nieman adviseert de installaties, akoestiek, brandveiligheid en bouwfysica vanaf het Voorlopig Ontwerp tot en met de uitvoeringsfase.

TNO MEC labs Delft-impressie Group A

TNO MEC labs Delft-impressie Group A

We ondersteunen de architect met de aanvraag omgevingsvergunning. Ons uitgangspunt voor het energieconcept is een zo energiezuinig mogelijk gebouw. We leggen de bouwfysische kwaliteit vast in de details. We stellen een brandbeveiligingsconcept en het uitgangspuntendocument op voor de brandbeveiligingsinstallaties.

Installaties

Het TNO laboratorium is bijzonder aangezien hier zowel gebouw gebonden installaties in zitten als ook laboratorium technische installaties. Verder is in dit gebouw een kraanbaan aanwezig. Waarbij Nieman onderzoek heeft gedaan naar de trillingen die hiervan afkomstig zijn.

Bij de advisering van de installaties geven wij aandacht aan een gebruikersvriendelijke integratie van de bouw- en installatietechniek. Daarbij koppelen we inventieve installatieconcepten aan praktische bouwkundige uitwerkingen.

Tijdens de bouw bieden wij ondersteuning bij realisatievraagstukken en voeren wij praktijkmetingen uit.

Samen zorgen wij ervoor dat het gebouw prettig en comfortabel is voor zijn gebruikers.

Heeft u vragen over dit project?

Stelt u uw vraag aan Loe Daems of Imke du Ry

Lees ook

TNO MEC labs Delft-impressie Group A TNO MEC labs Delft-impressie Group A