Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Zorgresidentie De Vermeer in Amsterdam

De Vermeer is één van de drie monumentale panden van de beroemde architecten Cuypers en Stuyt in het Museumkwartier in Amsterdam. Het gebouw aan de Johannes Vermeerstraat 31 is plaatselijk bekend als de Boerhaave Kliniek en daarvoor als het Zusterhuis. Het gebouw telt 5 etages en een kelder met een totaal van ruim 1.300 m2 BVO. Met het vertrek van de voormalige huurder kwam dit unieke gebouw vrij voor een nieuwe invulling.

De locatie, het gebouw en de nieuwe invulling maken dit een uniek project. Het resultaat mag er zijn, een prachtige zorgresidentie met 16 kamers voor een specifieke doelgroep die goed aansluit bij de (zorg)vraag vanuit de gemeente. Het gebouw is in december 2016 opgeleverd en in gebruik genomen door Nova Zembla Zorg. De Vermeer biedt anno 2017 een stijlvolle en comfortabele woonomgeving, nabij het Museumplein in Amsterdam. In de zorgvilla is plek voor 16 bewoners, elk met een privé-kamer die volledig ingericht kan worden met eigen meubels. De kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet. Er zijn diverse mogelijkheden voor echtparen. Ook in de tuin kunnen bewoners ’s zomers uitgebreid genieten van de natuur.

Engineer & Build

In 2016 is dit gebouw getransformeerd tot huisvesting (zorgresidentie) voor welgestelde senioren met een psychogeriatrische aandoening (ZZP4+). In een Engineer & Build samenwerking is door Bouwgroep Moonen samen met Adema Architecten, Nieman en diverse andere adviseurs dit prachtige pand gerealiseerd.

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs

Voor de transformatie van dit pand tot luxe zorgwoningen verzorgde Nieman in opdracht van PSVA en Bouwgroep Moonen advisering op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en energiezuinigheid. Ook voerden we tijdens de bouw kwaliteitscontroles uit.

Zorgresidentie Amsterdam Zorgresidentie Amsterdam Zorgresidentie De Vermeer, Amsterdam_interieur01
Meer informatie

Voor meer informatie over dit project neem contact op Gerton Starink

Links