Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Transformatie aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem

Aan de Boulevard Heuvelink op het achterterrein van het voormalige Rijn-IJsselcollege staan nu 120 nieuwbouw appartementen. De naastgelegen voormalige ambachtsschool is getransformeerd tot 40 luxe loft appartementen.

Van ambachtsschool naar luxe loft appartementen

De voormalige ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink werd gebouwd in 1895. Het interieur van dit gebouw onderging een ware metamorfose maar met behoud van de markante herkenningspunten. De vroegere klaslokalen zijn nu stijlvolle duurzame lofts die voldoen aan de eisen van deze tijd. Tegelijkertijd blijft de herinnering aan de school levend door de brede gangen, de markante entree en de glas-in-loodramen. Ook zijn de kenmerkende oude lockers bewaard gebleven en de historische vloertegels.

Dienstverlening NIEMAN

Bij de transformatie van de ambachtsschool waren wij als integraal adviseur betrokken. Een quick scan van het installatieconcept en de aansluiting op het Bouwbesluit gaf ons inzicht in de huidige kwaliteit van het gebouw en (on)mogelijkheden in relatie tot de ontwerpambities en de regelgeving. Dit vertaalden wij in een toetskader die ook gebruik werd bij de uitwerking en toetsing van de details. Daarbij adviseerden de brandveiligheid, de akoestiek en de realisatie van energie-efficiënte en duurzame oplossingen. De geluidbelasting op de locatie maakte ook de geluidwering van de gevel relevant.

Ook de aspecten van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn meegenomen. Bij onze adviezen kijken wij niet alleen naar wat publieksrechtelijk moet, maar ook wat je als toekomstige bewoner mag verwachten. Samen met de aannemer en ontwikkelaar is bij elk vraagstuk besproken wat wenselijk, maar ook betaalbaar is. Een leuk spel en wat in dit project ook goed gelukt is!

Onze partners in de bouw

KlokBouw Ontwikkeling ontwikkelde samen met Draisma dit plan voor de nieuwbouw en transformatie van het voormalige Rijn-IJsselcollege aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. Onze werkzaamheden voerden wij uit in opdracht van KlokGroep. Ondertussen leven en recreëren de bewoners met grote tevredenheid in hun mooie loft.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij collega Cor Ruiter.

Lees ook

 

Transformatie van ambachtsschool naar luxe loft appartementen aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem