Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Geschiedenis Rijksmomument

Het Oceaanhuis aan de Westzeedijk 507 in Rotterdam Delfshaven is het voormalige kantoor van de fabrikant Stokvis. Het kantoorgebouw werd in 1909 gebouwd naar het ontwerp van architect J. Verheul en C.N. van Goor. Het Rijksmonument transformeert op dit moment tot een woongebouw.

Nieman controleert de uitvoeringskwaliteit van deze transformatie.

Wij ondersteunen tijdens de uitvoering in het beheersen van de uitvoeringskwaliteit op gebied van bouwregelgeving, akoestiek, brandveiligheid, en bouwfysica.

Door middel van periodieke rondgangen op de bouw zorgen we ervoor dat de uitvoering voldoet aan het contract met de opdrachtgever en beheersen wij de risico’s en verkleinen wij de faalkansen.

Van kantoor tot woongebouw

In totaal worden er 184 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouwappartementen bovenop het reeds bestaande gebouw. Het grootste gedeelte van de appartementen komt op de onderste drie bouwlagen van het Oceaanhuis. Parkeerruimte voor de nieuwe bewoners is te vinden in de parkeerkelder onder het pand.

Partners

In opdracht van IC Netherlands transformeert IBB Kondor het rijksmonument het Oceaanhuis aan de Westzeedijk 507 te Rotterdam. Het ontwerp van de herontwikkeling komt van Mei architecten, Waterford Investments en Vervat Vastgoed zijn aan het project verbonden als ontwikkelaar.

Heeft u vragen over de transformatie van en kwaliteitsbewaking bij Oceaanhuis?

Neemt u dan contact op met Ronald Pool of Paul Walta.

Lees ook:

Transformatie Oceaanhuis Rotterdam foto IBB Kondor